Radio Noord past programmering aan op avondspits

Ach, we kennen het inmiddels allemaal: de avondspits. Het moment dat de werkenden naar huis rijden is niet precies om 17:00 uur, maar grotendeels verspreid over de middag en begin van de avond. Tussen 16:00 en 19:00, wanneer de meeste radiostations hun middagshow hebben geprogrammeerd, is het meestal het drukst op de Nederlandse wegen. Reden genoeg voor Radio Noord om de middagprogrammering aan te passen en zich vanaf vier uur ‘s middags nog nadrukkelijker te richten op mensen onderweg.

Momenteel is iedere werkdag tot 17:00 uur De Muziekfabriek te horen, maar vanaf woensdag 6 mei 2009 wordt het schema aangepast en brengt Radio Noord vanaf vier uur nieuws uit Groningen, reacties van luisteraars op dat nieuws en vooral ook veel informatie voor het verkeer. Niet alleen over files en vertragingen, de publieke radiozender voor de provincie Groningen gaat ook regelmatig flitsmeldingen geven.

De presentatie van het nieuwe nieuwsprogramma tussen 16:00 en 18:00 uur is in handen van Henk Binnendijk. Hij is al volop aan de slag met de voorbereidingen: “We hebben er zin. Een ander geluid aan het eind van de middag. Tussen vier en zes uur is voor de meeste mensen het werk gedaan, ze zitten dan in de auto op weg naar huis. Wij gaan ze bijpraten, met al het nieuws van de dag. En met de reacties van bellers in Altijd Wat Anders, want die rubriek blijft en wordt zelfs uitgebreid.” Het nieuwe programma krijgt de naam ‘Van Noord tot Zes’, een variant dus op het ochtendprogramma met de omgekeerde titel ‘Van Zes tot Noord’.

Het vervroegde begin van het nieuws in de middag heeft ook gevolgen voor De Muziekfabriek van radio-dj Karel Oosterhuis. Vanaf 6 mei begint hij een uurtje eerder en is hij voortaan van 13:00 tot 16:00 uur te horen zijn.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Henk Binnendijk stopt na 30 jaar met dagelijkse radiopresentatie
Lees ook:Scholieren in hongerstaking in ‘Plastic Huis’
Lees ook:RTV Noord wint strijd om licentie
Lees ook:Radio Noord neemt nieuwe FM-zender in gebruik
Lees ook:Glazen Huis levert 7,3 miljoen euro extra omzet op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>