Eigen radiozender voor UT tijdens introductieperiode

De introductieperiode van de Universiteit Twente zal dit jaar voor het eerst worden ondersteund met een radiozender. Onder de naam IK-Radio zendt de evenementenzender van 20 tot en met 28 augustus 2008 live uit vanaf de universiteitscampus en is in Hengelo en Enschede te ontvangen zijn via 107.8 FM. En natuurlijk online.

IK-Radio wordt gemaakt door een groep enthousiaste studenten met ruime radio-ervaring en zal 24 uur per dag uitzenden vanuit een tijdelijke studio midden op het campusterrein van de universiteit. In de uitzendingen schakelen de dj's met live-verslaggevers, zijn reportages te horen, komen gasten langs in de studio en zijn er live-uitzendingen van feesten en concerten. Daarnaast zal tijdens de uitzendingen veel interactie zijn met de deelnemers van de introductie.

Verschuuren en Veenstra

De studenten krijgen bij het project hulp van dj's Radio 3FM. Domien Verschuuren is te horen als zogenaamde 'stationvoice' in de jingles en Michiel Veenstra presenteert op vrijdag 22 augustus van 12:00 en 15:00 uur één van de uitzendingen van IK-Radio.

IK-Radio zal uitzenden in het gebied op en rondom het campusterrein van de Universiteit Twente via 107.8 FM. Naast de distributie via de ether zal het tijdelijke radiostation ook uitzenden via internet en de kabelaansluitingen op de campus via studentenomroep U-Radio en elke werkdag van 14:00 tot 17:00 uur via Enschede FM, de lokale omroep van Enschede.

Zware klus

Afgelopen week heb ik zelf soortgelijke radio gemaakt. Tijdens de KEI Week, de introductieweek voor eerstejaars in Groningen, hebben we vijf dagen lang KEI Radio gemaakt. Dat waren vijf dagen met twee uur uitzending per dag, maar IK-Radio is er negen dagen én 24 uur per dag, live! Dat wordt ongetwijfeld een zware klus, ik wens de radiomakers dan ook veel succes! Ik zal zeker wat van de uurtjes IK-Radio meepakken.

Zie ook:
- Wat een week! 10 uur radio tijdens KEI Week 2008

Lees ook:Negen dagen lang studentenradio in de Enschedese ether
Lees ook:Batavierenrace in 2010 opnieuw met eigen radiozender
Lees ook:Grootste estafetteloop live te volgen via ActionRadio.nl
Lees ook:Nog meer studentenradio tijdens introductieweken
Lees ook:Spijkers met Koppen viert 25-jarig jubileum

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Eigen radiozender voor UT tijdens introductieperiode

 1. Thomas

  Het was zeker een zware klus, maar o wat was het gaaf! Ben benieuwd of je volgend jaar meer radio maken kan tijdens de KEI-week.. Er gebeurt in ieder geval genoeg..

  9 dagen was wel de max hoor ;)

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  Lekker actueel :)

  Maar wel lachen! Echt het einde van zo’n week… waar halen ze de energie nog vandaan?

    /   Reply  / 
 3. Thomas

  Haha, ik kwam dat filmpje net tegen dus dacht, die moet even bij dat bericht.. ;)

  Waar de energie vandaan kwam? Het feit dat het klaar was voornamelijk, en dat we de studio af konden sluiten en keihard konden gaan partyen :) Volgend jaar weer…!

    /   Reply  / 
 4. Jorn

  Goed voor de archivering!

  Volgend jaar nog wat meer rock&roll en op het eind de hele studio slopen? ;)

    /   Reply  / 
 5. Thomas

  Mwaaaah, weet niet of het verhuurbedrijf en de uni daar zo blij mee zijn ;) Maar het is een idee… Met de Batavierenrace gaan we trouwens ook weer themaradio maken, maar dat is maar 24 uur, dus stelt niks voor ;)

    /   Reply  / 
 6. Pingback: Negen dagen lang studentenradio in de Enschedese ether | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>