Wat een week! 10 uur radio tijdens KEI Week 2008

Elk jaar weer starten duizenden eerstejaars studenten met een opleiding aan de hogeschool of universiteit van Groningen. Dé introductieweek voor die mensen is de KEI Week en die werd van 11 tot en met 15 augustus voor de veertigste keer gehouden. Met het studentenprogramma Piekuur van de lokale zender OOG Radio maakten we de afgelopen week KEI Radio.

Wat een week zeg! Vijf dagen lang maakten we met een groep van negen mensen twee uur KEI Radio per dag. Doordat ik hoofdredacteur van het studentenprogramma ben, heb ik ver van tevoren contact opgenomen met het bestuur van de KEI Week om op een aantal vlakken samen te werken tijdens de introductieweek. Zo kregen de radiomensen polsbandjes die ze toegang gaven tot alle evenementen van de KEI Week.

Om alle medewerkers aan KEI Radio in staat te stellen zich helemaal op de inhoud van het programma te richten, had ik vooraf voor alle dagen een draaiboek gemaakt met daarin ook alle platen die gedraaid konden worden. Uiteindelijk zijn de razende reporters, waaronder ik zelf ook, werkelijk overal bij aanwezig geweest. Ondanks het uitgebreide en gedetailleerde draaiboek moest er op de dagen zelf nog veel geregeld worden.

Mijn Nokia-telefoon met een bijzonder goede batterij heb ik iedere dag moeten opladen, omdat ie aan het einde van elke dag helemaal leeg was. Gemiddeld ben ik zo'n twaalf uur per dag bezig geweest met de organisatie van KEI Radio, terwijl we maar twee uur per dag uitzonden. Helemaal gesloopt na de introductieweek kan ik wel tevreden terugkijken op een mooi evenement en evenmooie radio met leuke gasten en interviews met KEI-lopers en een groot aantal artiesten waaronder De Jeugd Van Tegenwoordig, The Opposites, Brainpower, Starkoo en Dries Roelvink. Eén van de interviews die ik zelf heb gedaan was met Wouter Hamel en die kun je hier beluisteren.

Naast KEI Radio van afgelopen week ging het nieuws uit radioland ook nog gewoon door. De activiteiten voor dit blog stonden daardoor even op een lager pitje, maar vanaf nu knallen we tot eind augustus weer lekker door!

Zie ook:
- Introductie Universiteit Twente krijgt eigen radiozender

Lees ook:Eigen radiozender voor UT tijdens introductieperiode
Lees ook:Radioactive headlines week 33: de week van Ruud en Rick
Lees ook:Open Studio Dagen 2010 op Mediapark
Lees ook:Kijkje in de keuken van radio en televisie op Media Park
Lees ook:Dagboek van een radio-amateur: Wel of geen aankondigingen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>