Zonnige hitlijst voor alle lokalen en internetradio

Nederland heeft circa 300 lokale omroepen en een deel daarvan bundelt jaarlijks haar krachten voor het samenstellen van de 'Zomerse 50'. De lijst met vijftig zomerse platen is een actie van lokale omroepen in Nederland en België en ieder jaar doen er ruim 150 omroepen aan mee. Ook internet-radiostations kunnen meedoen aan het initiatief. De zomer is begonnen en het stemmen kan nu ook snel beginnen.

De 'Zomerse 50' is de meest zonnige hitlijst van het jaar en wordt iedere zomer samengesteld door de bezoekers van de website Zomerse50.nl. Het stemmen op de zomerhits kan vanaf 1 juli 2008.

In 2006 en 2007 stond Juanes met het nummer 'La Camisa Negra' op de eerste plek in de 'Zomerse 50'. Tijdens eerdere edities kregen platen als 'Dragostea Din Tei' (O-Zone), 'Summer Of '69' (Bryan Adams), 'Macarena' (Los Del Rio) en 'Que Si Que No (Jody Bernal) veel stemmen en stonden daarmee hoog in de zomerse hitlijst.

Dit jaar wordt de 'Zomerse 50' voor de achtste maal samengesteld. Aan de omroepen die de lijst willen uitzenden wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd. Het moment van uitzending (dag én tijdstip) verschilt per omroep, maar de uitzenddatum kan niet eerder dan 12 augustus zijn. De 'Zomerse 50' Editie 2008 wordt op 11 augustus bekend gemaakt en alle omroepen dienen de lijst nog diezelfde maand uit te zenden.

Zie ook:
- Het dak eraf bij de start van de zomer op Sky Radio
- 'Zomer Top 100' als aftrap voor de zomer

Lees ook:Zonnige hitlijst ‘Zomerse 50′ van 2010 bekend
Lees ook:De zon schijnt wél op de radio met de ZOMER 106
Lees ook:Jan Smit en Damaru op één in de Zomerse 50
Lees ook:Radio 10 Gold start de zomer met Top 100
Lees ook:Radio 10 Gold morgen met Zomer Top 100

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zonnige hitlijst voor alle lokalen en internetradio

  1. S

    Wonderwoman van Leaf zal dit jaar wel hoog komen denk ik

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>