Geld kan niet alles oplossen voor Omroep Amersfoort

Omroep Amersfoort en RTV Eemstad gaan fuseren, werd gisteren bekend. Daarmee krijgen Amersfoort en Leusden dus één nieuwe omroep. De gemeente Amersfoort wil ook de problemen bij de bestaande lokale zender verhelpen, maar het is de vraag of nu alle problemen uit de wereld zijn.Veel belangrijker dan geld is de manier van sámenwerken en juist dat zou volgens eerdere berichten in de media een probleem zijn bij Omroep Amersfoort.

Financieel lijkt alles goed te komen, nu de Amersfoort het begrotingsgat van 36.000 euro wil dichten. De toekomstige omroep is overigens niet bescheiden. "Aan de gemeente Amersfoort wordt een eenmalige bijdrage van € 730.000 gevraagd, waarvan € 150.000 bankgarantie", schrijft Omroep Amersfoort op haar site. Een gigantisch bedrag. Daarnaast wil de nieuwe organisatie een structurele subsidie van € 150.000 per jaar.

Sfeer

Ik ken verschillende gemeenten waar lokale omroepen het met bijna niets moeten doen en behalve de lokale opslag – als ze die al (helemaal) krijgen – afhankelijk zijn van reclameinkomsten. Sommigen lukt dat nog goed ook. Belangrijker dan geld is in mijn optiek de interne sfeer, het gevoel van er sámen voor gaan. Juist dáár zou het volgens mediaberichten mis zijn bij het huidige Omroep Amersfoort. Die cultuur veranderen is een uitdaging voor de nieuwe directeur-hoofredacteur.

Bron: AD
en Omroep Amersfoort

Lees ook:

Omroep Amersfoort en RTV Eemstad werken samen

Omroep Amersfoort moet fuseren met RTV Eemstad

Soap-achtige toestanden bij Omroep Amersfoort


RTV Utrecht wil licentie Omroep Amersfoort niet

________________________________________________________________

Lees ook:Omroep Amersfoort en RTV Eemstad werken samen
Lees ook:“Omroep Amersfoort moet fuseren met RTV Eemstad”
Lees ook:RTV Utrecht wil licentie Omroep Amersfoort niet
Lees ook:Ook gemeente Leusden kiest voor RTV Eemstad
Lees ook:RTV Eemstad: ‘Omroep Amersfoort overnemen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>