Soap-achtige toestanden bij Omroep Amersfoort

Roddel en achterklap, machtsstrijd en intriges – de slepende kwestie rond Omroep Amersfoort neemt soap-achtige proporties aan die niet bepaald goede PR zijn. Het Algemeen Dagblad schrijft zo’n twee of drie keer per wéék over de lokale omroepperikelen. Helaas wordt de sfeer er niet beter op. Het laatste artikel gaat over een brief waarin 14 critici eisen dat het bestuur van de zender per direct opkrast. De timing is opvallend goed gekozen.

Dinsdag praat de gemeenteraad namelijk over de zendmachtiging van de lokale omroep voor Amersfoort. Naast de huidige omroep dingt ook concurrent Eemstad RTV mee naar de licentie. De briefschrijvers zeggen dat de omroep de afgelopen jaren meer kwaad dan goed heeft gedaan, zowel in financieel als menselijk opzicht: "Steeds worden goede, creatieve mensen aan de kant gezet".

Destructie

Eén van de schrijvers is Wim Schlüter, een medewerker van de omroep. De man is op staande voet ontslagen. "Zo ga je niet met je organisatie om", zegt directeur Rob Blaauw van Omroep Amersfoort. Volgens hem verspreiden de critici bewust onjuiste informatie aan de media. "Deze mensen zijn uit op destructrie", zegt hij. De ontslagen medewerker noemt hij "een rotte appel".

Ik kan me nog herinneren dat ik in 1992 bij Omroep Amersfoort op bezoek was en een rondleiding kreeg van de gastvrije programmamakers die er toen rondliepen. De omroep was toen duidelijk één van de betere lokale zenders van het land, met destijds al twee radiokanalen, bijvoorbeeld. Ook de organisatie maakte een professionale indruk. Jammer dat het nu blijkbaar heel anders is.

Bron: AD

Lees ook:
RTV Utrecht wil licentie Omroep Amersfoort niet
________________________________________________________________

Lees ook:RTV Utrecht wil licentie Omroep Amersfoort niet
Lees ook:Geld kan niet alles oplossen voor Omroep Amersfoort
Lees ook:“Omroep Amersfoort moet fuseren met RTV Eemstad”
Lees ook:Omroep Amersfoort en RTV Eemstad werken samen
Lees ook:Omroep Amersfoort uit de lucht vanwege financiële problemen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Soap-achtige toestanden bij Omroep Amersfoort

 1. Roderick

  Als ik de verhalen mag geloven, gaat de beerput idd open daar bij Omroep Amersfoort.. ongelofelijk wat een onprofessionaliteit!

    /   Reply  / 
 2. Anoniem

  Nou, er loopt daar ene meneer Ed van Dijen (Dijk) rond als daar verhalen van naar buiten komen wat die allemaal uitspookt en uitgespookt heeft in het verleden kunnen ze helemaal wel opdoeken daar in Amersfoort…

    /   Reply  / 
 3. Anoniem

  Wat spookt meneer van dijk uit dan. Wil ik wel is weten…..je gaat niet zomaar hier iets neerzetten.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>