RTV Utrecht wil licentie Omroep Amersfoort niet

RTV Utrecht wil de licentie van Omroep Amersfoort niet overnemen, zoals het AD deze week schreef. Dat meldt programmaleider Rob Wilson van RTV Utrecht aan Radiofreak. Ook Omroep Amersfoort meldt dit op haar website. De regionale en lokale omroep blijven gewoon samenwerken, onder meer aan het Nederlandstalige radiostation Bingo FM. De afgelopen weken verschenen diverse berichten over problemen bij de Amersfoortse lokale omroep.

Zo zou er onrust zijn binnen de organisatie. Een oud-medewerker zou de omroep kapot willen maken, schreef het AD in september. Die krant meldde deze week op basis van een KPMG-rapport dat de omroep in de financiële problemen zit en een investering van bijna 4 ton in nieuwe apparatuur niet kan betalen.

Zendmachtiging

Daar komt nog eens bovenop dat een andere lokale omroep in oprichting is, die in aanmerking wil komen voor de zendmachtiging in Amersfoort. De gemeente moet het Commissariaat advisieren of de licentie bij Omroep Amersfoort blijft, of naar de nieuwe kandidaat RTV Eemstad gaat. RTV Utrecht is dus niet in de race.
________________________________________________________________

Lees ook:Geld kan niet alles oplossen voor Omroep Amersfoort
Lees ook:“Omroep Amersfoort moet fuseren met RTV Eemstad”
Lees ook:Omroep Amersfoort en RTV Eemstad werken samen
Lees ook:RTV Eemstad: ‘Omroep Amersfoort overnemen’
Lees ook:Omroep Amersfoort uit de lucht vanwege financiële problemen

1 Reacties // Reageer

One thought on “RTV Utrecht wil licentie Omroep Amersfoort niet

  1. Harald

    Wát een verhaal! Interne intriges, politiek gekonkel, financiële problemen, onderlinge concurrentie, het lijkt wel een soap.. Misschien komen hier ook mensen van Omroep Amersfoort die iets kunnen zeggen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>