Veertig mensen verlaten appartement voor brandende radio

Misschien moeten we een nieuwe rubriek verzinnen: ‘dat kan alleen in België’. Er gebeurt zo veel in dat land dat voor mijn idee nóóit hier kan gebeuren. Daar zou dit bericht perfect in kunnen: in Oudenaarde verlieten afgelopen nacht veertig mensen hun appartement… omdat er een radio in fik stond. Iets voor middernacht vatte het apparaat spontaan vlam (te hete hits?) en ging het brandalarm af…

Gelukkig kon de bewoonster het fikkende ding op haar balkon zetten en een andere bewoner heeft het apparaat geblust, nog voordat de brandweer er was. Door het brandalarm verlieten ongeveer veertig mensen hun appartement.

Nadat het gebouw was doorgelucht en er wat metingen waren gedaan (radio-activiteit) konden de bewoners weer terug naar hun bedden. De eigenares van de radio is met een rookvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook:Brandweer mag inbreken om gehoorschade te voorkomen
Lees ook:Radio 538 en Radio 10 Gold hebben iPad-app
Lees ook:Brandweer gaat radio’s zachter zetten
Lees ook:Brandalarm verstoort radioprogramma Stand.café [audio]
Lees ook:Olympus presenteert radio met interne harddisk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>