Crash Test Dummies

Radio en auto’s zijn al tientallen jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Radio kan heel nuttig zijn, zo zijn mensen die ochtendradio luisteren eerder op hun werk. Radio is ook een heel snel medium, naast het brengen van actuele verkeersinformatie en nieuwsberichten is het heel geschikt om live verslag te doen van een wedstrijd. Al schuilt daarin wel weer een gevaar, zo blijkt dat luisteren naar een voetbalwedstrijdverslag levensgevaarlijk kan zijn. Keer op keer blijkt dat radio de aandacht toch te veel afleidt van het rijden zelf.


Dat ondervond ook een 22-jarige man uit het Noord-Hollandse Lutjebroek. In de nacht van vrijdag op zaterdag reed hij in zijn auto, zat aan de knoppen van de radio, lette niet op en zag daardoor een verkeersheuvel over het hoofd. Gevolg: hij maakte met zijn auto een mooie koprol.

Je hoort het wel vaker dat de radio de schuld krijgt van een ongeval. Daarom ben ik ook blij dat nieuwe auto’s steeds vaker de bediening van de radio strategisch aan, op of achter het stuurwiel hebben zitten! Dat is een stuk handiger en voor sommige mensen wellicht ook noodzakelijk, zoals dit nieuwsbericht bewijst )

Lees ook:Q-music geeft elektrische auto weg
Lees ook:Sky Radio populair in de atuo
Lees ook:Voorpaginanieuws voor MIDNR
Lees ook:538-dj Frank Dane aangereden door politieauto
Lees ook:Eerste internet-autoradio gepresenteerd op Auto Rai

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>