Radio via je mobiel zonder hoofdtelefoon

Radio luisteren via je mobiele telefoon is nog steeds verre van optimaal. Het geklooi met de hoofdtelefoon, de draden die telkens door elkaar gaan, het niet altijd constante ontvangst, de kwaliteit, noem maar op. De draden van de headphone zijn tegelijkertijd ook de antenne van de radio in je telefoon. Nu is er een oplossing voor die antenne. Echt handig is de 'oplossing' niet, maar het is wel een leuke gadget.

Het gaat om een antenne die je in je telefoon kunt steken op de plek waar je normaal de hoofdtelefoon aan bevestigd (zie de foto hier rechts). Met de antenne kun je gewoon naar FM-radio luisteren en je hebt geen oordopjes nodig omdat via de luidspreaker luistert. Echt ideaal is dat natuurlijk niet wanneer je in openbare ruimtes bent, zoals in de bus of trein. Daarnaast moet je de antenne telkens uit de telefoon halen wanneer je gebeld wordt. Ook niet echt praktisch. De antennes zijn voor 8 dollar verkrijgbaar via eBay (even zoeken op "FM Aerial for Nokia N95").

(Via Symbian Freak en Into Mobile)

Lees ook:Nokia geeft radio via mobiel een flinke impuls
Lees ook:Eerste geluid binnen drie dagen geraden
Lees ook:Mobiele telefoon voor radiofreaks
Lees ook:Nokia lanceert de Music Store in Nederland
Lees ook:Online streams Sky Radio Group offline (UPDATE)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>