Ruud de Wild: ‘Ik werd een pleaser’

Voor het Veronica Magazine interviewt Rob Stenders met enige regelmaat collega’s van de radio. In het meest recente nummer van het magazine (nr. 21), spreekt Stenders met Q-music dj Ruud de Wild. Beide heren zijn niet op hun mondje gevallen en dus durft Rob Stenders de juiste vragen te stellen en geeft Ruud de Wild openhartig antwoord. Dat resulteert weer in heerlijke quotes, zoals Ruud die zegt: “Ik werd een pleaser terwijl ik juist succesvol was geworden met lekker doen waar ik zin in had”.


Alles draait om Evers

In het interview met zijn concullega Stenders praat Ruud de Wild -naar mijn inziens voor het eerst- over het gelazer waarmee hij in 2008 bij Radio 538 vertrok. Daarover zegt De Wild: “Ik had het idee toen ik bij Radio 538 binnenkwam dat alles om Edwin Evers draaide”. Dat vond Ruud wel terecht, maar daardoor kon hij niet het optimale rendement uit zijn werk halen.

Door de situatie bij Radio 538 begon De Wild zich geforceerd te focussen op scoren. De radiomaker werd een zogenaamde ‘plesear’, terwijl hij naar eigen zeggen groot is geworden ‘met lekker doen waar ik zin in had’.

PowNed

Rob Stenders wordt radiobaas bij de nieuwe omroep PowNed en gaat daarvoor ook radio maken. Hij kon het daarom ook niet laten om Ruud de Wild te vragen naar zijn mening over GeenStijl en PowNed. Ruud: “GeenStijlers zijn jongetjes die alleen veilig achter de computer een grote mond hebben. Die hebben een hoog NSB-gehalte”. Over de nieuwe omroep PowNed zegt hij: “Powned kan leuk zijn, want BNN (zijn oude werkgever, red.) laat natuurlijk een ontzettend gat liggen”.

Ochtendshow 3FM

Ruud de Wild werkt al weer een groot aantal jaren voor de commerciëlen. Zou hij nog voor de publieke omroep willen werken? Ruud: “Ik heb het prima naar mijn zin bij Q-music, maar als dat niet zo was, ja hoor. Sterker nog, als Giel Beelen destijds voor Radio 538 was gegaan, dan was de kans groot geweest dat ik nu de ochtendshow bij 3FM had gepresenteerd”.

Het volledige gesprek tussen Stenders en De Wild is te lezen in Veronica Magazine 21.

ZIE OOK:
- ‘Ik ben weer Ruud van de radio die er zin in heeft’

Lees ook:Ruud de Wild begint tocht over ‘Ruud du Soleil’
Lees ook:Jeroen van Inkel wil alternatief voor ochtendshows
Lees ook:Ruud de Wild terug bij Radio 538
Lees ook:Definitief: Rob Stenders naar PowNed
Lees ook:Ruud de Wild per direct weg bij Q-music

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>