Goeiemorgenshow: is nieuw maar klinkt vertrouwd

Vanmorgen was het dan zover: om 6.00 uur startte de eerste uitzending van de Goeiemorgenshow op Q-music. Ondanks dat DJ’s Kristel van Eijk, Jasper de Vries en Jeroen Kijk in de Vegte natuurlijk veel radio-ervaring hebben, zeiden ze op Twitter toch iets gespannen te zijn. Logisch, want zo’n programma maken is niet niks. Ik was erg benieuwd naar de nieuwe Q-ochtendshow, want een ochtendprogramma draagt een station. Misschien een cliché-uitspraak, maar ik geloof er wel in: zo’n programma kan je zender maken of breken. Vanmorgen zette ik rond 7.00 uur de radio aan en na twee uur luisteren durf ik te zeggen: klinkt goed!

Trio

Een programma maken met z’n drieën, zonder dat een van de drie een leidende rol aanneemt: dat lijkt me best lastig. Toch ging dat vrij natuurlijk: Jeroen deed – zoals vanouds – de files, Kristel praatte met de nieuwslezer en Jasper had het contact met de weerman. Tijdens het programma zelf ging de samenwerking tussen de drie – voor mij, als luisteraar – op een natuurlijke manier. Jeroen deed een gesprekje hier, Jasper had een aardig item (‘Fop you‘) daar en Kristel vertelde wat er in het nieuws gebeurt.

Je merkt wel dat een vrouwenstem heel anders is: in de trein zat ik een beetje weg te zakken met een gesprek van Jasper en Jeroen over Mulisch en aan het einde hoor ik Kristel opeens gehaast roepen: “en dit zijn The Plain White T’s!” Ik was gelijk weer wakker.

Vorm

Het programma klinkt vrij nieuw, maar toch vertrouwd. Jingles en tone of voice passen goed bij Q-music: alsof het programma al jaren draait. Het is geen spectaculaire en supervernieuwende radio, maar dat hoeft ook niet zo. Dit programma sluit veel beter dan Ruud de Wild aan bij de rest van het station. Ook met de muziek was ik erg blij: het Q-musicformat wordt vastgehouden maar ook hoorde ik bijvoorbeeld Prince en Richard Marx voorbij komen. Fijn! Die afwisseling miste ik bij Ruud af en toe wel.

Conclusie

Zeker voor de écht eerste keer liep het programma goed. Natuurlijk moet de Goeiemorgenshow nog wat groeien (ik vond het nu wat ‘leeg’: weinig items), maar dat komt vanzelf. Ik geloof dat het die tijd van de programmadirectie ook krijgt. Hopelijk eindigt de Goeiemorgenshow niet om 9.00 uur, maar blijven ze de rest van de dag doorgaan met het maken van filmpjes en misschien het maken van morgen-in-de-uitzending-promo’s.

Goeiemorgenshow (Kristel van Eijk, Jasper de Vries en Jeroen Kijk in de Vegte), Q-music, elke werkdag van 6.00 tot 9.00 uur

Kristel, Jasper en Jeroen kregen een ontbijtje van hun collega’s

Lees ook:Goeiemorgenshow reist komende week door Nederland
Lees ook:Nieuwe Q-ochtendshow morgen al on-line van start
Lees ook:Jasper de Vries de Q-nacht in
Lees ook:Nieuwe programmering Q-music: ochtend voor Jeroen KidV, Kristel van Eijk en Jasper de Vries
Lees ook:Het Nieuwe Werken: Sander de Heer en Goeiemorgenshow live vanuit woonkamers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>