’3FM Awards tv voor volstrekt zwakzinnigen’

Verkleed als Batman en Robin hebben de dj’s Giel Beelen en Sander Lantinga een deel van de 3FM Awards 2010 gepresenteerd. De awardshow was naast radio ook te volgen op televisie. De live-uitzending op Nederland 3 wist 427.000 mensen te boeien (bron: SKO) en leverde veel negatieve reacties op. Met name op twitter gingen veel mensen los. Helemaal bont maakte oud-voetballer René van der Gijp het maandag in ‘Stenders Eetvermaak’ op 3FM. Hij noemde het ‘televisie voor volstrekt zwakzinnigen’.


Van der Gijp gaf maandag in het lunchprogramma van Rob Stenders een uitgebreide analyse van de 3FM Awards 2010. De oud-voetballer heeft donderdag anderhalf uur met ‘stijgende verbazing zitten kijken’ en vond de awardshow ‘schandelijk’.

Giel en Sander

Over het presentatieduo Giel Beelen en Sander Lantinga zei Van der Gijp live op de radio: “Twee mensen die het presenteren, die alles kunnen, misschien leuk radio maken, maar absoluut niet kunnen presenteren. En daarbij zich ook totaal niet voorbereid hebben, dus totaal niet wetende wat er gaat gebeuren”.

Te veel pakkende en hilarische quotes! Je moet het gesprek van Rob Stenders met René van der Gijp echt even horen: beluister het hier.

Mon derrière

Overigens heeft mijn collega Joris Rietbroek van het Alternative Blog een aardig artikel geschreven naar aanleiding van de 3FM Awards. In het blogbericht met de titel ’3FM Awards: Serious Radio mon derrière’ laat de blogger geen spaan heel van het prijzencircus van 3FM.

Iemand tips voor de 3FM Awards van 2011? Misschien kan René van der Gijp in de organisatie gaan zitten ;–)

ZIE OOK:
- 3FM Awards: Serious Radio mon derrière (Alternative.blog.nl)

Lees ook:Eerste artiesten 3FM-awards 2013 bekend gemaakt
Lees ook:3FM Awards 2010 live op radio, tv én internet
Lees ook:Hoe 3FM Oranje op het EK volgt
Lees ook:Line-up 3FM Awards nu helemaal bekend
Lees ook:Moke, Miss Montreal en Waylon bevestigd voor 3FM Awards

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “’3FM Awards tv voor volstrekt zwakzinnigen’

 1. Arjen

  Achja wat zal ik er van zeggen.. Ik vond dat ze het thema Superheroes wel leuk gedaan hadden. Maarja, op Giel en Sander heeft iedereen altijd wel wat te zeiken en zeker die voetbal’specialisten’ die over alles een uitgesproken mening hebben. Meestal niet te positief. Ik heb er met plezier naar gekeken en vond de presentatie ook nog wel redelijk ook en anders moet die Rene van der Gijp de volgende keer zelf presenteren, of de ochtend/middagshow op 3FM doen.

    /   Reply  / 
  1. Klaas

   Dan heb jij een heel andere show dan ik gezien!

     /   Reply  / 
   1. Arjen

    Misschien ook persoonlijke smaak? Ik vind Giel en Sander, overigens de rest van de 3FM dj’s ook, wel goede presentators tijdens hun radio show…

      /   Reply  / 
    1. Kees

     @ Gekkehenkie: Volgens mij zit jij vuistdiep in de aars van Giel Beelen of je zit zwaar aan de dope. Die show was niet om aan te zien en die awards stellen echt geen ruk voor. Een enorme deuk in het imago van 3FM.

       /   Reply  / 
     1. Kees

      Oh ja… met Gekkehenkie bedoel ik Arjen. Zie nou net dat ook ene Henk heeft gereageerd. Hehehe! Die bedoel ik nou net niet. ;-)

        /  
     2. Arjen

      Toch wel makkelijk om op internet je gal te spugen over iedereen… En geen van bovenstaande insinuatie´s zijn waar trouwens. Kijk het zit zo, ik vind deze mensen wel goede radiomakers. En ik durf daar ook voor uit te komen. Als je nou naar een website gaat en dan bedoel ik een random website waar (radio)nieuws wordt getoond en het gaat over Giel zie ik alleen maar negatieve reacties wat ik jammer vind omdat het gewoon een goede vakman is. Zal ik een ander voorbeeld noemen: Edwin Evers. Als er iets op een site staat over hem wordt hij gelijk tot de grond afgekraakt. Vb. hij doet al 10 jaar hetzelfde, kut side-kicks, lachzakken, kwal blablabla. Laat ik nou eens iets positiefs over een radiomaker zeggen!

        /  
 2. Henk

  Dus ik zit net aan collega’s te vertellen hoe extreem amateuristisch, kinderachtig en laag-bij-de-gronds de 3FM Awards waren uitgereikt en ik denk: toch es kijken of er nog iemand anders een mening over heeft. Kom ik hier terecht bij de reactie van René van der Gijp. Prachtig verwoord; ik sluit me er volledig bij aan. Giel mag zich diep schamen (Sander vond ik al nooit wat)

    /   Reply  / 
 3. evert

  een 49 jarige voetballer beoordeelt een programma voor 15-35 jarigen… zoals veenstra al twitterde: zullen wij een 13 jarige in het vervolg de max programma’s laten recenseren?

    /   Reply  / 
  1. Henk

   En ik (Henk) ben zelfs 56 maar ik kan best tegen een stootje. Luister ook vrij vaak en met veel plezier naar 3FM. En kom in het dagelijks leven gelukkig volop jeugd tegen. Hoop dat veel jongeren het onderscheid herkennen tussen professioneel en amateuristisch, leuk en kinderachtig, pikant en laag-bij-de-gronds. Het was allemaal zó tenenkrommend banaal vorige week.

     /   Reply  / 
 4. Kees

  @ Arjen: “Toch wel makkelijk om op internet je gal te spugen over iedereen… “. Mooi spul he, internet? ;-) Oh en dat 3FM ook goede dj’s heeft is gewoon een feit. Ik denk aan Rob Stenders, Paul Rabbering en Gerard Ekdom. Giel is gewoon niet leuk meer. En Veenstra? Tja………

    /   Reply  / 
 5. Arjen

  Ja dan zou ik Veenstra zeker willen noemen in dat rijtje. Maar is gewoon niet leuk meer? Leg uit…
  Er zijn zulk soort Dj’s met een eigen stijl zoals Giel en daar hoor je altijd over zeiken. Neem nou bijvoorbeeld Jens Timmermans van 538, ik heb niets tegen de persoon maar hij heeft ook geen stijl van radio maken. Aan/afkondiging en dat 2 uur lang en dat wastie weer. Daar hoor je nooit niks over. Get the point?

    /   Reply  / 
  1. Kees

   Jazeker! Got the point. Veenstra zit ergens in het midden. Hij is absoluut niet slecht maar vind hem ook niet zo denderend. Kwestie van smaak misschien. Giel… ach. Na zoveel jaar hetzelfde in de ochtend ben ik afgehaakt. Niets vernieuwends, zelfde meuk dag in dag uit. Heb zelfs naar Giel geluisterd op Radio 6 in de hoop een andere kant van Giel te horen maar nee…. zielloze voicetracks met tussendoor jazzmuziek.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>