Steeds meer blabla in de ether

Zelf ben ik niet zo'n fervente radioluisteraar als Jorn. Wekelijks luister ik hooguit een half uurtje naar echte radio, op internet beluister ik nog wat fragmentjes die me prikkelen afgaande op de titel ervan. Anyway; als ik dan radio luister, bijvoorbeeld Radio 538, verbaas ik me over het hoge zwam-gehalte dat nu zelfs is doorgedrongen tot het nieuws.


Zo rond de halve uren is er iemand in de studio die kort het laatste nieuws van dat moment toelicht. Deejays en sidekicks reageren dan op de gebeurtenissen. Als deze mensen nu een interesse mening of visie hadden die echt iets zou toevoegen, zou je mij niet horen. Maar het zijn vaak enorm primaire reacties, reacties die in de kroeg meer op zijn plaats zijn. Maar soms zelfs daar van een hoger niveau zijn.

Ik weet het, tijdens zulke momenten zit er een uitknop op mijn radiotoestel. Het gekke is dat ik toch gefascineerd blijf luisteren. Hoe kan het dat zulke nutteloze small talk de ether in mag? En hoe komt het dat het zo al maanden doorgaat?

Misschien ben ik te pietluttig, maar de verbazing wordt er niet minder om.

Lees ook:Ruud de Wild maakt Radiocommercial van het Jaar bekend
Lees ook:Radio 10 Gold vanaf vandaag terug in de ether
Lees ook:Govert van Brakel wil radionieuws verbeelden
Lees ook:Kink FM verdwijnt per 1 oktober, Vereniging Veronica stopt financiering
Lees ook:Vaste rubrieken op Radioactive

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Steeds meer blabla in de ether

 1. jean

  Ja, je bent pietluttig.
  Koop een Mp3 speler en abonneer je op een nieuwsdienstpodcast.

    /   Reply  / 
 2. Erwin

  Of luister Radio 1 of BNR voor serieuze berichtgeving zonder franje.

    /   Reply  / 
 3. Kokstra

  Dit is echt al jaaaaaren zo…

    /   Reply  / 
 4. Jasper

  Je bent niet pietluttig en je hebt gelijk.

  Het is overigens zo dat bijde geklausuleerde kavels “nieuws, weer en verkeer” niet meetellen bij de spreektijd, en dus een prima manier opleveren om wat meer te lullen, zonder in de problemen te komen.

    /   Reply  / 
 5. Lucas D

  Wat Nederlandse radio? Bestaat dat nog? Luister al jaren NRJ. Zal je sterker vertellen.. Neem tegenwoordig 4 uur NRJ op, maak er een mp3 van en zet ik op mijn mobiel. Zo luister ik in de trein, tram en auto naar NRJ.

  Ook al houd ik van veel muziek, ik vond Jensen dan weer wel leuk op de radio.

    /   Reply  / 
 6. Robin

  Het gaat hier duidelijk om het krantenoverzicht dat Henk Blok na de hoofdpunten van het nieuws geeft. Das speciaal in het leven geroepen om juist een beetje te discussieren, of zoals jij noemt zwammen, over het nieuws. Gebeurt trouwens uitsluitend in de ochtend op het halve uur.

    /   Reply  / 
 7. //DESH\\

  Hoe meer gelul hoe beter zeg ik dan maar altijd. Voor muziek kan je altijd terecht bij Sky Radio of zet je een cd of een mp3 op.

  Ik vind dat er trouwens nog veel te weinig geluld word op de radio. Ik zou een talk radio zender erg toejuichen!

    /   Reply  / 
 8. LP

  krantenoverzicht met henk blok is super! erg leuk en scherp, komt ook door de goede interactie tussen henk en edwin. beste van de show… ik blijf vaak nog even in de auto zitten tot ze uitgelult zijn.

    /   Reply  / 
 9. Peter

  Waar pas echt dom geluld wordt op 538, is de show van Lindo Duvall. Mijn god, wat een tenenkrommende ‘discussies’ hoor ik daar af en toe.

    /   Reply  / 
 10. Sander

  Herman, prima dat je Jorn vervangd, maar doe ff wat beter je best ipv. met dit soort open-deur stukjes te komen…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>