Radio 538 en 3FM favoriet onder lezers Radioactive

Elke maand publiceert Intomart luistercijfers van de Nederlandse radiostations. Maar hoe zit het met de favoriete zenders van de lezers van het Radioactive Blog? Afgelopen week stond er een poll op deze website met de vraag: Naar welk landelijk radiostation luister jij het meest? In totaal hebben 562 mensen gestemd en wat blijkt? Radio 538 en Radio 3FM zijn favoriet, ze behaalden allebei exact evenveel stemmen.

 

Radio 538 is al jaren de onbetwiste marktleider in Nederland, maar onder de lezers van Radioactive is 3FM even populair; zowel 538 als 3FM kregen 110 stemmen, ofwel 19,6% van het totaal. Q-music (16,0%) is derde favoriet.

Opvallend is dat 100%NL (5,7%) en Slam!FM (6,8%) zowel in de landelijke marktaandelen dicht bij elkaar liggen als hier in de uitslag van de poll. Verder krijgt Radio 1 meer stemmen dan Radio 2, terwijl dat laatste station in de ether op meer luisteraars kan rekenen.

Ondanks het grote aantal stemmen (562 in één week) is de peiling niet representatief voor heel Nederland. Het zegt alleen iets over de lezers van Radioactive. Wellicht dat ik aan de hand van de uitslag het profiel van de lezers wat beter kan vaststellen. Zo hebben Radio 538, 3FM en Q-music, de nummers één, twee en drie in deze uitslag, luiste-raars die gemiddeld zo rond de 35 jaar zijn.

Inmiddels staat er weer een nieuwe poll online. Aanleiding voor de nieuwe vraag zijn de geruchten over een mogelijke terugkeer van de 'Dik Voormekaar Show' van André van Duin en Ferry de Groot. Welk programma zou jij graag weer eens op de radio willen horen?

Stemmen kan weer hier rechts op de site »

Meer opinie:
- Meeste mensen hebben één of twee favoriete zenders
- "Laat Edwin Evers maar snel weer terugkomen"
- Lezers Radioactive: Giel Beelen liever alleen op de radio

Lees ook:Bekende namen favoriete invallers
Lees ook:Jensen, Curry en Van Inkel mogen terugkomen
Lees ook:Lezers Radioactive: Giel Beelen liever alleen op de radio
Lees ook:Meeste mensen luisteren in de auto naar de radio
Lees ook:Meeste mensen hebben één of twee favoriete zenders

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Radio 538 en 3FM favoriet onder lezers Radioactive

  1. Peter

    Meest opvallend is de score van SKY Radio. Typisch een zender waarvan het niet cool is om te zeggen dat je er naar luistert, maar wat natuurlijk wel gebeurt.

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    Mwah… het stemmen gebeurt volledig anoniem, zelfs ik kan niet zien wie er gestemd hebben (ip-adressen). Ik kan me dus niet voorstellen dat iemand zich hier in een internetpoll gaat conformeren aan sociaal wenselijke antwoorden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>