DJ’tje pesten

Met de stroom aan nieuwe zangeressen dit jaar zit het wel snor; Duffy, Amy Macdonald, Adele, Sara Bareilles. Allemaal prima muziek, al moet je niet de hele dag al die artiesten achter elkaar horen. Ook leuk zijn al die nieuwe namen, zoals Colbie Caillat. Hoe spreek je dat uit? Als "Kolbie Kallee", als "Kolbie Kallet" of als "Kolbie Kelleej"? Ik weet het niet en radio-dj's spreken het telkens anders uit. Gelukkig hebben we Wikipedia.

Want op de Engelstalige Wikipedia-pagina ove Colbie Caillat staat hoe je haar naam uitspreekt: "Kole-bee Kal-lei". Goed, deze naam is nog wel te doen, maar laatst zag ik de titel van de nieuwste plaat van Gotye. Die plaat heet 'Learnalilgivinanlovin'.

Tja… spreek jij dat even foutloos uit? Soms verdenk ik artiesten er van dat ze het er om doen, alleen maar op die radio-dj's te pesten!

'Learnalilgivinanlovin', haast onuitspreekbaar. Dus mocht je naar de winkel rennen om die single te kopen, dan raad ik je aan om gewoon te zeggen: "Mag ik die nieuwe single van Gotye?" Dat bespaart je een hoop gehakkel en gestotter in de platenzaak

Lees ook:100%NL heeft primeur comeback Xander de Buisonjé
Lees ook:Radio 538-dj’s Kim en Martijn brengen single uit
Lees ook:Q-music Live Tickets voor Adele in Dublin
Lees ook:Robbie Williams terug op nummer 1 in Valentijn Top 101
Lees ook:2000e Alarmschijf vrijdag op Radio 538

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “DJ’tje pesten

 1. Snelle Appie

  Als je spaties tussen die songtitel zet is-ie al een stuk makkelijker: Learn A Little Giving And Loving.

    /   Reply  / 
 2. dikke dirk

  inderdaad viel mij ook meteen op. Dan is hij nog makkelijker dan de naam gotye;)

    /   Reply  / 
 3. Thomas

  en wat vinden jullie van Gabriella Kill Me? (A)

    /   Reply  / 
 4. Jorn

  Kill Me? Silence, I kill you!

  Die is nog wel te doen toch? Of struikel je er zelf over Thomas? ;)

    /   Reply  / 
 5. Peter

  Het is Chill Me…

    /   Reply  / 
 6. Thomas

  haha – daar wordt ik nou echt gek van , die dead terrorist komiek,.. :) chill me, dat is ondertussen wel bekend hor peet – ik ben r in t verleden wel ‘s over gestruikeld, probleem bij sommige van die namen is dat je soms niet vooraf bedenkt dat t je problemen kan geven, pas als je t de eerste keer uitspreekt dan merk je opeens wat je zegt – dat kan zomaar op n heel ongelukkig moment zijn,..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>