Meeste mensen hebben één of twee favoriete zenders

Sky Radio is jarenlang het grootste radio-station van Nederland geweest doordat veel mensen naast hun eigen favoriete zender, Sky Radio als twee keus hadden. Dat maakte dat de non-stop zender in het totaalplaatje het meest beluisterd werd. Afgelopen week peilde Radioactive op dit blog het aantal favo-riete zenders die een luisteraar doorgaans heeft. En wat blijkt? Mensen hebben één of twee vaste zenders.

Zoals in de uitslag van bovenstaande poll te zien is, heeft het grootste deel van de stemmers (39,8%) één vaste zender. Een bijna evengrote groep (34,3%) geeft aan twee favoriete radiozenders te hebben waar men gedurende de dag tussen wisselt. Driekwart van de mensen luistert doorgaans dus naar één of twee radiozenders.

Bijna zeventien procent van de stemmers zapt de hele dag tussen meerdere voorkeurszenders en negen procent geeft aan écht alles te beluisteren wat de moeite waard is. Dat geeft misschien ook aan hoe hoog het freakgehalte van dit radioblog is

In totaal werden er in één week tijd 332 stemmen uitgebracht op de poll. Inmiddels staat er een nieuwe vraag online naar aanleiding van de meest recente luistercijfers. Ik ben wel benieuwd of de rangorde van die cijfers overeenkomt met de uitkomst van de poll.

Stemmen kan weer hier rechts op de site »

Zie ook:
- Analyse luistercijfers mei-juni 2008
- Luistercijfers radio mei-juni 2008: grote verschuivingen

Meer opinie:
- "Laat Edwin Evers maar snel weer terugkomen"
- Lezers Radioactive: Giel Beelen liever alleen op de radio

Lees ook:“Laat Edwin Evers maar snel weer terugkomen”
Lees ook:Radio 538 en 3FM favoriet onder lezers Radioactive
Lees ook:Meeste mensen luisteren in de auto naar de radio
Lees ook:Aandeel publieke radio stijgt anderhalf procent in jaar tijd
Lees ook:Liever geen muziek tijdens het NOS Radio 1 Journaal [Poll]

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>