Overpeinzingen: Adam op Arrow

Adam Curry heeft zijn pijlen gericht op Arrow. Vanaf maandag 12 mei zal hij samen met Alexander Stevens de vroege ochtend op Arrow Classic Rock gaan verzorgen. Classic Rock was een jaar geleden nog een station met DJ Free, ofwel geen gepresenteerde programma's. Nadat Arrow radiozender Caz! overnam, werd een aantal dj's in de programmering van Arrow Classic Rock gezet. En nu komt er nog meer gesproken woord.

Althans dat neem ik aan. Wil Adam Curry een beetje zijn format aanhouden zoals in zijn podcast 'Daily Source Code', dan zal er meer talk radio zijn in de ochtend. Zit Nederland daar op te wachten? Q-music probeerde in het begin luisteraars aan zich te binden door in de ochtend juist meer muziek te draaien dan de concurrenten op 3FM en Radio 538.

Het credo 'more music, minimum talk' in de ochtend is ook losgelaten sinds de komt van Ruud de Wild naar Q-music. De Wild draait soms hooguit zes platen in één uur. Arrow Classic Rock benadrukte bij de introductie van de gepresenteerde uren dat het een muziekzender blijft waarbij de presentatoren altijd secundair zijn aan de muziek.

Dat Arrow sinds november 2007 toch beperkte presentaties toelaat op de zender, komt doordat blijkt dat veel luisteraars meer willen weten over de muziek die Arrow uitzendt. En daar kan ik me wel in vinden. Wanneer ik naar Arrow Classic Rock luister (ja dat doe ik;) dan hoor ik vaak onbekende rocknummers en ben ik nieuwsgierig naar de artiest en de achtergronden. Ik vind ook dat Rinse Blanksma en Maurice Verschuuren die rol van 'ondergeschikte dj' op een prettige manier invullen.

Met de komst van Curry in de morgen zal die rol wel enigszins wijzigen; de show zal meer rond de presentator gebouwd zijn dan om de muziek. Al denk ik wel dat Curry het anders aanpakt dan Evers, Beelen of De Wild. In de meest recente uitzending van zijn Daily Source Code zegt Adam Curry ook dat er in Nederland een groot gat zit tussen de bla-bla-bla en ha-ha-ha ochtendshows en de echte nieuwsradio. Waarschijnlijk wil Adam daar tussenin gaan zitten.

Wat ik me nog wel afvraag is hoe Adam Curry de ochtendshow gaat voorbereiden met zijn medepresentator Alexander Stevens. Curry woont namelijk in Engeland en heeft al aangeven niet voor de radioshow te verhuizen naar Nederland; "of course I'm not gonna go living in The Netherlands". Via snelle internetverbindingen moet het uitzenden technisch wel allemaal lukken, maar hoe bereid je een programma voor wanneer je beiden in een ander land zit? Via videoconferencing? Dat was zomaar een van mijn overpeinzingen op deze zonnige zondag… Heeft iemand hier ideeën over?

Zie ook:
- Adam Curry in de ochtend op Arrow Classic Rock
- Caz! leeg, Arrow Classic Rock gepresenteerd

Lees ook:Alexander Stevens reageert sportief op kritiek
Lees ook:Arrowganste radioshow maandag van start
Lees ook:Morgen laatste RoadRunner met Rinse Blanksma
Lees ook:Adam Curry alweer vertrokken bij Arrow Classic Rock
Lees ook:Curry in gat tussen lachzakradio en stofzakkenradio

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Overpeinzingen: Adam op Arrow

 1. Jasper

  Hehe, eindelijk weer een eigen content artikel :-)

  Wat ik trouwens niet snap ik hoe Curry zijn ochtendshow (die in het VK om 5 uur begint) gaat combineren met zijn wekelijkse tripjes naar San Francisco, New York en de rest van de wereld. Zijn bedrijf Mevio (voorheen Podshow) draait als een tierelier, maar of hij dat los kan laten…. Bovendien heeft ‘ie een Penthouse in downtown San Fran. Niet echt een kamertje vier-hoog-achter dat je ff laat verstoffen.

  Ik voorzie veel voice-track.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  Veel voice track houdt ook in dat er op die momenten geen actualiteiten behandeld kunnen worden. Denk dat Curry die anderen zaken even aan de kant moet zetten en zich helemaal op de radioshow moet richten.

  We zullen zien (of eh… horen)!

    /   Reply  / 
 3. Peter

  Wat je over Q zegt, klopt niet helemaal. Van Inkel draaide in de ochtend ook niet veel meer dan 6-7 platen per uur hoor.

  Denk dat Arrow met deze ochtendshow vooral Veronica een beetje in de weg gaat zitten. Maar Evers, Giel en De Wild zullen er niet echt van wakker hoeven te liggen.

  En Alexander Stevens… pfff, die wannabe is vooral bezig om met alle SBS coryfeeen – in zijn ogen is dat met name Rob Geus (wie?) – op de foto te gaan… en als je het filmpje op zijn site ziet met zijn manager (alleen dat al, waarom heeft die man een manager???), schieten de tranen je in de ogen. Ze hebben het over “een legendarische ochtendshow over de hele wereld”… zucht.

  En verder, 2e Pinksterdag (12 mei) is nu niet echt een handige dag om een ochtendshow te beginnen. Iedereen is vrij dan, en slaapt lekker uit… zouden ze daar wel over nagedacht hebben? Het lijkt van niet…

    /   Reply  / 
 4. Alex

  Inderdaad ben ik een verschrikkelijke wannabee….dat je dat nu pas merkt joh. En inderdaad is 12 mei 2e pinksterdag, helemaal vergeten… stom stom stom…

  Geef even je e-mail Peter, stuur ik een foto van me (met of zonder Rob Geus erbij ?)

    /   Reply  / 
 5. Jasper

  @ Alex: Leuk dat je meeleest. Kun je misschien ook iets zeggen over hoe Curry denkt de boel te gaan managen met zijn drukke leven?

    /   Reply  / 
 6. Alex

  Ha Jasper!: De radioshow krijgt ‘n zekere prioriteit denk ik… in ieder geval geen voicetrax :)

    /   Reply  / 
 7. Jorn

  Hey Alex! Dank voor je antwoord, goed om te horen dat het geen voicetracks worden!

  Kun je ook vertellen hoe jullie de ochtendshow gaan voorbereiden? Jij zit immers in Nederland en Adam in London. Hoe pakken jullie dat aan?

    /   Reply  / 
 8. Peter

  Wow, de grote Alexander (blijkbaar Alex voor intimi) daalt af van zijn troon en mengt zich onder het klootjesvolk. Ik ben onder de indruk en neem alles terug van wat ik gezegd heb… Sorry, was niet zo bedoeld.

    /   Reply  / 
 9. F1 Fan

  Ik ken Stevens van de autosport op Zandvoort. Relaxte gast niks geen poeha. Ga zeker luisteren.

    /   Reply  / 
 10. Rudy

  Ik ben blij dat die twee weer samen gaan werken . beide geweldig goede mensen die gewoon lol hebben in hetgeen ze doen .

    /   Reply  / 
 11. Maurice Zondag

  voor mij een rede om weer eens naar Nederlandse radio te luisteren. Zal wel ten koste gaan van mijn podcastluistertijd, maar eens zien hoe we dat gaan fixen. Geen DSC is ook geen optie. Ben erg benieuwd.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>