Gelukkig hebben we Radio 5 nog!

Zaterdagochtend luister ik nog wel eens naar het programma 'Cappuccino' op Radio 2. Met name de vaak onzinnige telefoongesprekken doen bij mij de lachspieren bewegen. Luisteraars kunnen tijdens het programma naar de studio bellen, gratis. Dat laatste verlaagt uiteraard de drempel om de presentator en de andere luisteraars lastig te vallen met de meest onzinnige verhalen. Zo ook een fervent luisteraar van Radio 5.

Nu staat Radio 5 bekend om een luisterpubliek bestaande uit mensen van vijfenvijftig jaar en ouder, en dat is prima, want de zender beantwoordt prima aan de behoeftes van die mensen. Eén van de kenmerken van Radio 5 zijn de oude(re) muziek en de rustige presentaties.

Zaterdagochtend belde een man naar 'Cappuccino' die aan presentator Frank du Mosch (die Sjors Frölich vervangt wegens stemproblemen) zijn beklag deed over Radio 2. De klacht bestond uit de irritatie van de man over het spreektempo van de presentatoren van Radio 2. Met name die Frits Spits "praat alsof hij de laatste trein nog moet halen". "Misschien moet hij dat ook wel", antwoordde Du Mosch zonder zijn collega af te kraken of bijval te bieden. De man aan de telefoon kon er maar niet over uit… Zelf luisterde hij elke dag naar een andere zender, "hier staat de hele dag Radio 5 aan, van 's morgens vroeg tot 's avonds". Niet de hele dag dus, want meneer had nog wel even tijd om zijn transistorradiootje naar Radio 2 te verzetten.

In principe gaf de man al zelf een oplossing voor zijn 'probleem', een gedachte die mij al direct binnenschoot:

Gelukkig hebben we Radio 5 nog!

Lees ook:Jurgen van den Berg nieuwe presentator Cappuccino
Lees ook:Cappuccino blikt vooruit op nieuwe seizoen Radio 2
Lees ook:BLOF past openingstune aan van NCRV Cappuccino
Lees ook:Radio 538 en Radio 2 domineren Luister Top 10
Lees ook:Andries Knevel stopt bij Radio 4

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Gelukkig hebben we Radio 5 nog!

 1. el-g

  hehehe.. heb dit stukje ook toevallig gehoord op me telefoon in de trein…

    /   Reply  / 
 2. Erwin

  Ik snap ook niet waarom Radio 5 zo’n eilandje heeft met die oldies programmering. Je ziet de luistercijfers ook inzakken in de avonduren en in het weekend. Ik ben benieuwd of er nog eens uitbreiding volgt.

    /   Reply  / 
 3. Henk

  Het klopt dat de avonden van Radio 5 minder beluisterd worden. Maar het weekend is vereweg heb best beluisterd van heel Radio 5, zelfs beter dan de nieuwe weekprogrammering.

    /   Reply  / 
 4. Erwin

  Ik zou niet weten met welke programma’s dan…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>