Opmerkelijke uitspraken van Caz!-PD Robert Feller

"Je kon eraan blijven trekken, maar het bleef een dood paard", aldus programmaleider Robert Feller van Caz! in een interview op Radio.nl over Yorin FM. Opmerkelijk, want bij dat station was hij dj, music director en in de laatste fase programmadirecteur. Feller wijt het mislukken van Yorin FM vooral aan het gebrek aan eenheid en wijst daarbij onder meer op de vrije muziekkeuze die Rob Stenders had. Met alle respect, dat is kort door de bocht.

Hét probleem van Yorin FM was naar mijn idee het programmabeleid. Anders gezegd: het gebrek daaraan. Of in ieder geval het gebrek aan een éénduidige visie, die zich vertaalde in het niet consistent vasthouden aan een duidelijk format. Van keer op keer het format bijstellen, wordt een luisteraar ook niet blij. Je wist bij Yorin FM nooit waar je aan toe was.

Merknaam

Ook de toon waarop het station zich tegen 3FM afzette (met slogans als: Alles behálve Serious Radio) vond ik niet van hoog niveau getuigen, om van die irritante vrouwelijke voice-over nog maar te zwijgen. Los daarvan had ook de merknaam een negatieve connotatie gekregen. Yorin FM had gewoon een nieuwe naam moeten kiezen, zoals Q-music gedaan heeft met Noordzee FM.

Fellers uitspraken vind ik opvallend, omdat hijzelf (mede) verantwóórdelijk was voor dat programmabeleid. Het verbaast mij ook dat hij als programmaleider dat "paard" niet tot leven heeft gewekt én dat hij het opneemt voor Robert Jensen, die volgens velen het station gewoon in de steek heeft gelaten. Iets dat Feller vast óók niet leuk vond. Voor de rest een aardig, maar niet echt verrassend interview.

Zie ook:
(Gijs Staverman, Wouter van der Goes en Rob Stenders over Yorin FM)
Gijs Staverman: "Bij Yorin FM klopten dingen niet"
Q-music heeft nog drie bekende dj’s op verlanglijstje
Stenders wordt vervanger van Claudia de Breij
________________________________________________________________

Lees ook:[Audio] Mister Feelgood Gijs Staverman op Q-music
Lees ook:Gijs Staverman: “Bij Yorin FM klopten dingen niet”
Lees ook:‘Staverman onderhandelt met Radio Veronica’
Lees ook:Gijs Staverman krijgt live een tattoo op Radio 2
Lees ook:Binnenkort Gijs en Wout in de Middag op Q Music?

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Opmerkelijke uitspraken van Caz!-PD Robert Feller

 1. Ivo

  Die vrouwelijke station-voice was juist vet!

    /   Reply  / 
 2. Thomas

  @Ivo, dat is een kwestie van smaak. En over smaak valt niet te twisten :-) . Het ging mij vooral om dat bewust aangezette arrogante toontje dat ze haar bij Yorin FM lieten aanzetten. Dat was in het begin leuk, maar ging later vervelen, vind ik.

  Veel belangrijker dan dat vind ik het feit dat het totaalconcept van Yorin FM niet deugde en dat iemand van de toenmalige programmaleiding daar aan voorbij gaat. Het is waar dat Stenders muzikaal zijn eigen gang ging en dat zijn programma de ene dag om negen uur en de volgende dag om half tien stopte. Rommelig. Misschien is Stenders wat dat betreft de nachtmerrie van elke programmaleider uit de ‘Amerikaanse school’, maar er speelden veel meer factoren mee, waaronder misschien wel een gebrek aan visie bij sommige mensen.

    /   Reply  / 
 3. Lange Frans

  “Daar kwam bij dat Jensen een aantal van die mannetjes om zich heen had lopen die dachten dat ze God zelve waren. Die kwamen dan naar dj’s toe en zeiden dat ze hun programma beter op konden nemen, omdat dat strakker klinkt. Creativiteit werd gewoon doodgemaakt”

  Need I say more?

  (quote van interview met Wouter vd Goes)

    /   Reply  / 
 4. Timo

  Ja en drie keer raden wie hij met ‘mannetjes’ onder anderen bedoelde..

  Juist.

    /   Reply  / 
 5. Erwin

  Klopt, 1 van die ‘mannetjes’ was dus meneer Feller himself…

    /   Reply  / 
 6. Jasper

  Mag ik erop wijzen dat Robert Feller inmiddels baasje gespeeld heeft bij *vier* mislukte stations? Veronica FM, (het oude)Yorin FM, Noordzee en (het nieuwe) Yorin FM.

  Volgens mij is de enige constante factor bij die stations Robert Feller.

  Ik vraag mij af hoe die gozer in hemelsnaam bij Caz terecht is gekomen, want gezien zijn ‘track-record’ voorzie ik maar 1 optie voor Caz: mislukking.

  Als laatste: het is wel erg hypocriet om Stenders de schuld te geven, en dan Jensen’s afwezigheid te verdedigen onder het motto ‘er was geen redden meer aan, en Jensen had dat tenmiste door’. Daarmee heeft hij aan dat het blijkbaar beter is om je werkgever in de steep te laten, dan om netjes door te werken in moeilijke omstandigheden. Caz-medewerkers, onthoud dat!

    /   Reply  / 
 7. Jasper

  Ik bedenk me net dat de teller op 5 staat. Ik was RTL-FM vergeten. Ook mislukt, en hoewel dit keer de overheid ook een behoorlijke bijdrage aan die mislukking had, was Feller weer van de partij.

  Ik vraag me ineens af. Zijn er ook nog stations die mislukt zijn waar Feller niets mee te maken had? Ff denken. ID&T? Verder kom ik niet.

    /   Reply  / 
 8. Ivo

  @ Thomas…daar heb je wel gelijk in. Ik vond haar stem en intonatie erg prettig. Het afzeikerige naar 3fm is niet netjes..

    /   Reply  / 
 9. Joost

  @Jasper: Feller was bij Noordzee FM geen baasje, alleen maar medewerker van ‘Jensen in de Middag’.

    /   Reply  / 
 10. Jasper

  Ah. Ok. I stand corrected.

  Maar toch.

  Was dat programma een succes dan?

    /   Reply  / 
 11. Joost

  Nee, maar dat is dan weer niet de schuld van Feller. Hij had Jensen best wat vaker de studio in mogen trekken, maar toch.

    /   Reply  / 
 12. Hans

  Robert Feller zal toch wel kwaliteiten hebben, waarom zou hij anders voor die functie zijn gevraagd? Hij was de enige beleidsmedewerker die mee mocht van Yorin FM naar SBS, Gerard Timmer wil niet zomaar iedereen in zijn team. Dan miet je toch wel goed zijn. Stephan Koot ging bijv. niet mee, wat doet die tegenwoordig?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>