Mooie Radio: Kijken is meestal ook luisteren (of andersom)

Het is weer zaterdag en dat betekent dat we weer een apart, bijzonder, grappig of inspirerend radiofragment uitlichten op deze blog. Deze week een fragment wat ik afgelopen week voorbij zag komen op twitter. Het programma ‘Dit is de Dag’ (EO) op Radio 1 plaatste een overzicht van hun mooiste momenten van de afgelopen maanden, maar dan met beeld. Eigenlijk dus niet één, maar wel +/- 10 fragmenten. Wat dit nu mooie radio maakt zul je jezelf misschien afvragen: nou niet eens zozeer de inhoud van de interviews maar voornamelijk het ‘overzicht’ op zich. Veel radiozenders plaatsen hun interviews op websites. Als je uitrekent hoeveel uur radio dit bij elkaar is als je dit wilt terugluisteren dan ben je nog wel even bezig. Met dit handige overzicht kun je meteen horen (en oké, in dit geval ook zien) wat je leuk vindt om te luisteren.

De beelden zijn een korte samenvatting en duren bij elkaar ongeveer 5 minuten.  Alle fragmenten terugluisteren kan hier (klik).

Overzicht van januari:

Met Liesbeth List, Jeroen Pauw, ophef rond zelfdoding Tim Ribberink en ‘harpmeisje’ Lavinia Meijer.

Overzicht van februari:

Met Edisonweek, Kim Feenstra, kattenbelasting, Esther Vergeer, Huub van der Lubbe en Martin Simek.

Volgende week weer een specifiek fragment, help jij ons daarbij?

Zelf mooie radio?

In de rubriek ‘mooie radio’ gaat RadioActive.Blog.nl op zoek naar leuke, spraakmakende, mooie, ontroerende, bijzondere, speciale en spannende radiofragmenten! Dit is geen makkelijke opgave, want er zijn al zoveel mooie dingen gebeurd op de Nederlandse radio. Heb jij zo’n mooi, bijzonder, grappig, onverwacht, spannend, spraakmakend radiofragment gehoord? Of heb je nog iets in het archief? Stuur deze dan als tip op naar [email protected] Grote kans dat hij volgende week al in deze rubriek staat!

Lees ook:Mooie Radio: van Inkel legt website van de overheid plat
Lees ook:Mooie Radio: Lastig, zo’n stationstransfer
Lees ook:Mooie Radio: Station Amsterdam Centraal.. ik herhaal..
Lees ook:Mooie Radio: Het ijs breken
Lees ook:Mooie Radio: Live toveren met Hans Kazan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>