Radiobitches ’08: de winnende bitches (foto’s)

Maandagavond 16 juni zijn in Hilversum voor de tweede maal de Radiobitches Awards uitgereikt. De radioprijzen om radiovrouwen eens extra in het zonnetje te zetten, werden uitgereikt in het Nederlands Insituut voor Beeld & Geluid. Oud-dj Isabelle Brinkman presenteerde de awardshow dat een feestje werd voor Radio 3FM. De zender won in alle categorieën waarin het genomineerd was.

Radioactive was aanwezig bij de uitreikingen van de Radiobitches Awards en hierbij het verslag met enkele foto's.

Aanstormend talent

De eerste prijs van de avond was in de categorie 'Aanstormend talent'. Q-music-jock Jeroen van Inkel maakte bekend wie de winnares was: Roosmarijn Reijmer. Het aanstormende talent is elke maandagnacht tussen 1:00 en 4:00 uur te horen bij de Avro op 3FM. En ook met de prijs in bezit ging Roosmarijn maandagnacht aan het werk. Via de webcam was te zien dat ze haar gewonnen award voor zich had staan in de studio.


Jeroen van Inkel maakt winnares bekend. Rechts presentatrice
van de awardshow Isabelle Brinkman.

 
Aanstormend talent Roosmarijn Reijmer.

Oeuvre Award

Zoals al voorafgaand aan de uitreiking van de Radiobitches Awards bekend was, kreeg Jeanne Kooijmans maandag de 'Oeuvre Award'. De prijs werd uitgereikt door haar Radio 2-collega Kees Toering. Jeanne Kooijmans stelde -als zijnde een échte bitch- dat alle andere winnende bitches de award ook als tattoo op hun lichaam zouden moeten plaatsen. Haar idee werd niet echt warm onthaald…

Beste producer

Radio-dj's maken hun programma's niet alleen, daarvoor hebben ze heel goede producers en sommigen hebben er zelfs meerdere. Het was Maricha Kroeske die met de prijs aan de haal ging. Kroeske is de producer van het 3FM-programma 'MetMichiel', gepresenteerd door Michiel Veenstra. Oude rot in het vak Daniël Dekker kwam naar voren om Maricha de prijs te overhandigen.

Beste nieuwslezer

De derde prijs die aan hand van de publieksstemmen werd uitgereikt, was die voor de beste vrouwelijke nieuwslezer. Peter de Vries, zelf ook nieuwslezer, mocht de prijs uitreiken aan winnares Jasmijn van Dijk (Radio 538).

Beste regiobitch

De Radiobitches Awards beperkten zich niet alleen tot het landelijk vrouwelijk talent, maar zocht het ook op in de regio. De award voor de beste regiobitch werd gewonnen door Wytske Kenemans van Fresh FM.

Beste radiostation

Het gaat bij de Radiobitches Awards om de vrouwelijke radio-dj's, dus waar het bij het beste radiostation om gaat… meest vrouwvriendelijk of waar de beste vrouwen werken? Dat laten we even in het midden. Uunco Cerfontaine kwam in ieder geval het winnende station bekend maken. De stemmers hadden de keus uit 3FM, Q-music, Arrow Classic Rock, Radio 2 en Kink FM. Het beste radiostation was volgens de stemmers Radio 3FM. Zendercoördinator van 3FM Florent Luyckx kwam de prijs persoonlijk in ontvangst nemen.


Florent Luyckx neemt de prijs 'Beste Radiostation' in ontvangst
uit handen van Uunco Cerfontaine.

Beste DJ

De uitreiking van de belangrijkste prijs werd bewaard voor het einde van de avond: de beste vrouwelijke DJ. Genomineerd waren Marisa Heutink, Annemieke Schollaardt, Nora Romanesco, Barbara Karel en Sophie Hilbrand. 3FM-dj Gerard Ekdom mocht de envelop met de winnares open maken en voorlezen welke naam er op stond. Het werd Annemieke Schollaardt van 3FM. Ze heeft haar eigen programma 'Nacht DNA' en samen met Domien Verschuuren presenteert zij 'Weekend DNA'. Op de vraag aan Domien wat Annemieke nu zo'n goede dj maakt, antwoordde hij tegenover Radioactive dat zij een van de weinige vrouwen is die niet irriteert op de radio. Daarnaast werkt haar enthousiasme mee.

Afstudeerproject

De Radiobitches Awards 2008 is een initiatief van de Veronica Radioschool. Ieder jaar leidt Veronica een Klas van 24 talenten op tot professioneel radiomakers. Het organiseren van de Radiobitches Awards is hun afstudeeropdracht en dat hebben ze prima uitgevoerd. Ik weet niet wie hen beoordeelt, maar wat mij betreft zijn ze met een dikke voldoende geslaagd!

Lees ook:Vanavond uitreiking Radiobitches Awards 2009
Lees ook:Genomineerden Marconi Awards 2008 bekend
Lees ook:Eerste bitch al op de hoogte van prijs
Lees ook:Dit zijn de genomineerde radiobitches van 2009
Lees ook:Vanavond: Uitreiking Radiobitches Awards 2008

1 Reacties // Reageer

One thought on “Radiobitches ’08: de winnende bitches (foto’s)

  1. Alexander

    Volledig onterecht dat Roosmarijn die prijs heeft gewonnen. Persoonlijk vind ik haar – afgezien van de kneuzen van de EO – een dieptepunt op radio 3.
    Ronduit irritant is ze.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Miljuschka Witzenhausen presenteert Radiobitches Awards 2009 | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>