RTL Nederland: “Radio is een afgesloten hoofdstuk”

RTL Nederland stopt met haar radioactiviteiten en wil haar kabelfrequenties gaan verkopen. Dat heeft woordvoerster Kim Koppenol bevestigd aan de redactie van Radioactive.blog.nl. "De activiteiten zijn nu zo kleinschalig, dat we besloten hebben om ermee te stoppen", aldus Koppenol. Ze benadrukt dat RTL een zo goed mogelijke oplossing gaat zoeken voor het personeel van de radiozender.

Toen de FM-frequentie naar 100%NL ging, hielden veel presentatoren het voor gezien. Ook RTL4-stem Marjon Keller wilde na haar zwangerschapsverlof niet terugkeren bij de radiozender, waar Stefan Brau en Edwin Ouwehand nu de enige programmamakers zijn. RTL Nederland kan nog niet zeggen of de presentatoren en nieuwslezers elders binnen het bedrijf aan de slag kunnen. Ouwehand is overigens de vaste mannenstem van RTL4.

Schadevergoeding

Ondanks het stoppen van de radioactiviteiten loopt de bodemprocedure bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven door. RTL wil de licentiekosten terug en gaat daarnaast een schadevergoeding eisen. Het bedrijf gaat zijn best doen voor de overgebleven medewerkers van de zender. "Er wordt gekeken naar de beste oplossing voor elk individu", aldus Koppenol. Het lijkt er wel op dat RTL klaar is met radio. "Radio is een afgesloten hoofdstuk".

RTL Club

Radiodirecteur Kioe Yap gaat leiding geven aan RTL Club, een online platform waar kijkers van RTL 4, 5 en 7 met elkaar in contact kunnen komen. RTL wil de band met hen versterken en ziet de community als een aanvullend marketing- en reclamekanaal. Nieuwe media staan centraal in de nieuwe strategie van het bedrijf. Zo moet de website RTL.nl uitgroeien tot een volwaardige vierde zender.

Lees ook:
Dossier RTL FM
________________________________________________________________

Lees ook:RTL FM is teleurgesteld, maar gaat vooralsnog door
Lees ook:“Nieuwe partij zet radiostation RTL FM voort”
Lees ook:John de Mol daagt RTL voor het gerecht om deal Radio 538
Lees ook:RTL onderhandelt over “continueren” format RTL FM
Lees ook:In de studio bij… RTL FM

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “RTL Nederland: “Radio is een afgesloten hoofdstuk”

 1. Erwin

  Mooi pakketje voor KX wellicht?

    /   Reply  / 
 2. Thomas

  Zou mooi zijn als Stenders hierdoor op de kabel kan komen, zéker. Ik gun het hem van harte. Zoals ik op het radioforum al schreef: misschien krijgt Rob de freq’s wel gratis in ruil voor het salaris dat Stenders nog tegoed heeft. Zou wel een leuke deal zijn, maar is natuurlijk wishful thinking :)

    /   Reply  / 
 3. Jan-Hein

  Alsof RTL hier nog zin had in Radio…

  Maar iets anders: Kabelfrequenties verkopen? Allemaal leuk en aardig maar de programmaraden beslissen in vrijwel alle gevallen welke zender voor in de plaats komt. Nu heeft de kabelaar ook een deel de vrije hand maar bij oa. UPC was Bright FM al geadviseerd in een aantal gebieden en die zou dus als eerste aan de beurt komen…volgens de adviezen van de raden (maar UPC volgde dit jaar geen adviezen op en liet de oude adviezen een looptijd van twee jaar gelden.)

    /   Reply  / 
 4. Joost

  In het verleden zijn er al vaker frequenties verkocht, want RTL FM is aan haar frequenties gekomen door ze te kopen van Country FM. Het betekent dus dat bij een verkoop de nieuwe zender gewoon op de kabel komt te zitten zolang de kabellicentie duurt. De door Erwin geopperde optie vind ik overigens heel redelijk, het zou mooi zijn!

    /   Reply  / 
 5. Kees

  Verbaasd me niks. RTL FM was al bezig met afbouwen. Geen nieuwe dj’s meer, bijna non stop…. het was niet óf ze zouden stoppen maar wanneer. En die KX Radio theorie, zou helemaal te gek zijn als KX in één klap in heel Nederland op de kabel komt.

    /   Reply  / 
 6. Thomas

  Ik zal misschien één van de weinigen zijn die het ook wel jammer vindt dat RTL FM stopt, ik vond het in zijn gepresenteerde dagen een prettige zender om af en toe aan te hebben. Aan de andere kant was het natuurlijk een gepresenteerde Sky Radio, met wat nuanceverschillen in de muziek.

  100%NL vind ik een sympathiek initiatief, maar geen zender waar ik een hele dag naar kan luisteren. Het voegt wel iets toe en dat geldt ook voor KXradio. Zou leuk zijn als dat station op de kabel komt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>