Radio over de grens: Dolfijn FM

In de wekelijkse rubriek ‘Radio over de grens’ lees je over een bijzonder radiostation in het buitenland. Deze week ‘Dolfijn FM’ (Curacao).

Een radiostation midden op het strand en tussen de palmbomen. Voor veel dj’s een droom, maar voor de dj’s van Dolfijn FM is het werkelijkheid. De studio van Dolfijn FM is nog geen dertig meter van de zee verwijderd. Het naastgelegen Mambo Beach organiseert veel concerten van veelal Nederlandse artiesten, die zo de studio binnen rollen. Hitradio maken met uitzicht op de zee, best wel prima toch?

Nederlandse DJ’s
Alle dj’s van Dolfijn FM zijn geboren in Nederland en zijn op latere leeftijd naar Curaçao verhuisd. Ze ontwikkelden allemaal op vroege leeftijd al een passie voor radio maken en besloten na hun studie, voornamelijk de studie Journalistiek, naar het warme Curaçao te verhuizen.

Ook onze eigen Nederlandse dj’s zijn niet vies van een dagje radio maken op Curaçao. Zo bracht Wouter van der Goes, dj bij Q-music, vorige week een bezoek aan de studio van Dolfijn FM. Hij presenteerde tweemaal het programma Dolfijn FM Classix.

Voel je goed
De slogan van Dolfijn FM is ‘Voel je goed’. Niet heel moeilijk: als je radio maakt midden op een strand is dat goede gevoel niet ver te zoeken. De voorgangers ‘De Hits van Jouw Radio’ en ‘Het Ritme van je Eiland’ waren het toch niet helemaal. ‘Voel je goed’ is volgens het radiostation alles waar Dolfijn FM voor staat. Bij Dolfijn FM wordt alles geprobeerd positief over te brengen. Ze hebben zelfs overwogen om alleen maar positief nieuws te laten horen, maar dat idee haalde het toch net niet.

Mark van Dale, dj bij Fresh.fm, ging ooit langs bij de studio en maakte hier een filmpje van. Ondanks de wat slechte filmkwaliteit, sorry, geeft het toch een redelijke indruk van de sfeer bij Dolfijn FM.

Meer weten over Dolfijn FM? Kijk dan op de website van Dolfijn FM.

De rubriek ‘Radio over de grens’ wordt geschreven door gastredacteur Eva de Reus.

 

Lees ook:Edwin Evers op Dolfijn FM
Lees ook:Nieuw ritme op Dolfijn FM
Lees ook:‘Niek van der Bruggen naar 538′
Lees ook:Radio over de Grens keert terug!
Lees ook:“Erwin van der Bliek presenteert binnenkort vanaf het strand”

1 Reacties // Reageer

One thought on “Radio over de grens: Dolfijn FM

  1. frank

    wat een oud filmpje. ik was hier 5 weken geleden, ze hebben een nieuwe studio, mambo beach is helemaal veranderd, dit is van 2008!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>