VPRO lanceert nieuw programmaconcept

Aanstaande vrijdag begint de VPRO met het eerste seizoen van Oorsmeer. Een nieuw internetproject waar nieuws en mediazaken op eigen wijze worden becommentarieerd in beeld, tekst en geluid. De website oorsmeer.vpro.nl is al sinds mei dit jaar in de lucht, maar vanaf 25 september begint de redactie met een vaste, wekelijkse podcast. De eerste uitzending is meteen het startschot van het eerste seizoen. Een seizoen waarin Oorsmeer een nieuwe manier van programmamaken wil introduceren binnen de Publieke Omroep.

De focus ligt in omroepland nog altijd op televisie- en radioproducties. Internet heeft daarin vooral een ondersteunde rol. Een programma puur en alleen produceren voor het web komt veel minder voor”, aldus initiatiefnemer Alex van der Lugt. “De VPRO had wél belangstelling voor zo’n concept en heeft Oorsmeer onder haar hoede genomen.”

De wekelijkse podcast vormt het hart van de website. Daarnaast plaatst de redactie dagelijks berichten en worden er regelmatig filmpjes gemaakt. Van der Lugt: “We worstelen met het nieuws en proberen het te verslaan. Dat zegt denk ik wel iets over de insteek van Oorsmeer. We zijn geen journalisten en willen dat graag zo houden.”

De website is te bezoeken op oorsmeer.vpro.nl en het programma is ook te volgen via twitter.com/oorsmeer.

Lees ook:Coen en Sander worden managers van bands
Lees ook:Is de Gouden RadioRing gestolen? (filmpje)
Lees ook:Gestolen RadioRing blijkt mislukte grap
Lees ook:Ferry Maat slaat aan het podcasten
Lees ook:Jan Mom nieuwe presentator AVROopdeMiddag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>