Goede voornemens Avro: hervatting podcasting

Avro hervat podcasting per 1 januari 2008Je zult ongetwijfeld al door iemand gevraagd zijn naar je goede voornemens voor het nieuwe jaar. Aangezien ik niet rook en geen last van overgewicht heb, vervallen bij mij de traditionele goede voornemens al. Daar wil ik in het volgende bericht ook bij blijven. De Avro heeft namelijk een goed voornemen dat ook niets met eten, drinken of roken te maken heeft. De omroep zal vanaf 1 januari 2008 het podcasten weer hervatten!

De afgelopen maanden hebben nagenoeg alle publieke omroep hun podcast-activiteiten gestopt in verband onenigheid over het afdragen van vergoedingen voor de muziekrechten. De Avro heeft deze rechtenkwestie nu geregeld en dat betekent dat veel programma's weer via internet te downloaden zijn.

Per 1 januari 2008 biedt de Avro in totaal tien radioprogramma's als podcast aan. Dat zijn Opium (Radio 1), EénopdeMiddag (Radio 1), Het Steenen Tijdperk (Radio 2), De Sandwich (Radio 2), Andermans Veren (Radio 2), Schiffers.FM (interviews), Wintertijd (Radio 2) en Spiegelzaal / Het Zondagochtend Concert (Radio 4).

Meer dan een mp3'tje

Eigenlijk zouden we meer omroepen als de Avro moeten hebben, want deze omroep probeert écht wat te doen met podcasting. Naast de tien genoemde programma's die de omroep in mp3-formaat als download aanbiedt, verzorgen de programmamakers van het 'Steenen Tijdperk' wekelijks een aanvullende podcast-uitzending onder de naam 'Steenen Tijdperk Xtra'. Hierin wordt gezocht naar verdieping in de muziekhistorie. Ook Hans Schiffers van 'Schiffers.FM' en  Gerard Ekdom van 'Arbeidsvitaminen' nemen geregeld extra uitzendingen op die uitsluitend als podcast beschikbaar zijn.

Zie ook:
- Radio-uitzendingen blijven even in de (pod)kast
- Hoe levend is podcasting in Nederland?

Lees ook:Steenen Tijdperk goes John, Paul, George and Ringo
Lees ook:Herkomst radio-jingles onthuld in serie podcasts
Lees ook:Hoe levend is podcasting in Nederland?
Lees ook:Avro doet multimediaal verslag van Oerol Festival
Lees ook:Podcast als ‘extended version’ van radiointerview

1 Reacties // Reageer

One thought on “Goede voornemens Avro: hervatting podcasting

  1. Maurice Zondag

    Kijk, dit is nog eens een goed voornemen! Het is goed voor het fenomeen podcasten dat de AVRO dit doet. Hoe meer mensen er mee in aanraking komen, deste beter is het voor dit medium, ook voor ‘independant’ podcasters als ikzelf. Go AVRO!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>