Podcasts zonder tussenkomst computer

De BBC zit niet stil. Medio oktober kondigde de Britse omroep nog aan honderden mensen te ontslaan, maar dat betekent niet dat de BBC niet wil blijven innoveren. Maandag maakten de Britten bekend dat ze naast de gesproken podcasts nu ook volledige uitzendingen mét muziek aan gaan bieden. Nu heeft de BBC weer iets nieuws: speciale podcasts voor de iPhone, want die is al verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk.

De BBC heeft een website gelanceerd die op maat gemaakt is voor podcasts op de Apple iPhone en de iPod Touch. De nieuwe service biedt gebruikers de mogelijkheid om via wi-fi of EDGE podcasts te verkrijgen zonder tussenkomst van een computer. Terwijl je onderweg bent kun je dus draadloos de laatste uitzendingen van de BBC-radiostations op je iPhone downloaden.

De mobiele telefoon van Apple is nog niet in Nederland verkrijgbaar en dus is deze functie hier nog niet van toepassing. De website voor het downloaden van de podcasts is hier te vinden.

De BBC heeft zich als doel gesteld om het grote aantal programma's van de omroep aan een zo breed mogelijk publiek aan te bieden. Om dat te bereiken gebruikt het meerdere kanalen en deze nieuwe service is een eerste stap om het beluisteren van de BBC-podcasts eenvoudiger te maken.

Zie ook:
- BBC Radio lanceert nu ook muziekpodcasts

Lees ook:iPhone-actie kan Donna duur komen te staan
Lees ook:Radio-apps publieke omroep nu ook voor Android
Lees ook:Wereldprimeur: Tunin.FM lanceert iCarRadio op iPhone
Lees ook:Radio 538: Servers plat door podcasts Tiƫsto en Dance Department
Lees ook:KXradio nu ook op iPhone en iPod Touch te beluisteren

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Podcasts zonder tussenkomst computer

 1. Jasper

  Kijk, en daar moet het dus naartoe met podcasting he. Content aanbieders bieden korte brokjes informatie aan via kanalen waarop je je abonneert, en je mobiele dinges rukt ze vanzelf van het net en gooit ze in een smart playlist. In de file kun je dan je eigen programmering afluisteren, met daarin up-to-date info, nieuws en whatver jij wilt.

  Als je een wifi-aparaat hebt, zoals de iTouch (niet de iPhone, of heeft de VK versie wel wifi) of een Nokia N800, heb je tegenwoordig in de stad al bijna overal internet.

  Voorbeeldje van zo’n playlist?

  + laatste fileupdate (niet ouder dan 30 min)
  + laatste weerupdate (niet ouder dan 3 uur)
  + nieuws (niet ouder dan 1 dag)
  - beursnieuws
  - sport
  + nieuwe binnenkomers top 40
  (niet ouder dan 2 weken)
  + laatste 2 CDs
  + hoogtepunten Evers, Giel, etc
  + laatste hobbypodcast (het laatste punniknieuws of zo)

  Podcasts die je al gehoord hebt worden automatisch uit de playlist geflikkerd, en je device zoekt ook automatisch naar de laatste updates, en koppelt de fileshit natuurlijk aan jet Tomtom.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  @ Jasper: Als ik je goed begrijp moet het mobiele apparaat (bijv. de iTouch) gewoon een constante internetverbinding hebben en dan met een podcastfeed de laatste uitzendingen binnenhalen?

  Lijkt me een mooi toekomstbeeld, maar dat kost wel een gigantische stroom aan data. Misschien is echt on demand het beste, dat het apparaat pas content downloadt zodra de gebruiker er om vraagt.

    /   Reply  / 
 3. Jasper

  Tja, een constante wifi verbinding is makkelijker te vinden dan je denkt. Grote steden als San Francisco en Parijs hebben al 100% gratis wifi dekking. Loop eens met een wifi device door een grote stad en je zult verbaasd zijn op hoeveel plekken je wifi kunt oppikken. Hetzij uit horeca gelegenheden die wifi aanbieden aan hun klanten, hetzij van personen of bedrijven die hun netwerk niet afgesloten hebben.

  Om de laatste file info als podcast down te loaden hoef je maar 30 seconden aan het internet te hangen. De fileinfo kan in 1 minuut, en da’s een meg. Ofwel 3-4 foto-SMSjes. De grotere podcasts heb je al ergens anders opgepikt. Thuis, op school of op je werk.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>