Mogelijk toch nog toekomst voor podcasting

Aldert Grey)Op Radioactive zijn al vaker discussies geweest over podcasting. Het komt in Nederland stapje voor stapje verder van de grond, maar het wil nog niet echt vlotten. Maar nu is er goed nieuws, want de jongste generatie Nederlanders wordt opgeleid met podcasts. In de Twentse krant Tubantia staat dat de leerlingen van een basisschool zelf podcasts (leren) maken.

De docent van groep 7 van de basisschool De Hooiberg in Borne wilde het gebruik van ICT in het onderwijs stimuleren. Daarop kwam ze met het idee van podcasting. De leerlingen kiezen een onderwerp en gaan daarover mensen interviewen.

De interviews worden opgenomen met een mp3-speler en worden bewerkt op de computer. Het eindresultaat wordt op de website van de klas gezet. Zonder dure zenders en hoge masten in de tuin, maken de leerlingen radio in de vorm van podcasting.

Het is natuurlijk nog heel klein en zeer lokaal, maar dit soort initiatieven kunnen ook andere mensen bekend maken met podcasting. De landelijke stichting TQ-NL die innovatieve internetactiviteiten in het onderwijs stimuleert, waardeerde het plan van de basisschool enorm en schonk de school drie mp3-spelers een een digitaal schoolbord.

Lees ook:Gespodcast nieuwe podcast over podcasting
Lees ook:Hoe levend is podcasting in Nederland?
Lees ook:Veronica Holding neemt belang in Gespod.nl
Lees ook:Podcasting nog voor freaks
Lees ook:“Podcasts méér, maar nog niet regelmatig beluisterd”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>