KX Radio in zwaar weer, Stenders zoekt partners

De internetzender van radiofenomeen Rob Stenders, KX Radio, heeft het zwaar. Het station for the love of music zendt alleen uit op het internet en haalt zijn inkomsten uit advertenties en andere commerciële activiteiten. Het is echter te weinig. ”Inkomsten halen we uit advertenties en andere commerciële activiteiten, zoals radiomaken in opdracht van bedrijven. Maar het is te weinig. We moeten huur betalen aan Eyeworks, we moeten geld afdragen aan auteursrechtenorganisaties als Buma/Stemra en er zijn nog wat oude schulden. We halen nu echt alles uit onze studio-apparatuur. Mark Reman moet vaak zesdehands stekkerdozen solderen. Om te overleven moet er heel snel een partner komen, anders redden we het niet,” aldus Rob Stenders in de VARA Gids.

Het station is al bij menig potentieel radio-investeerder langsgeweest, nog zonder resultaat. ”We hebben nog meegedaan aan de recent gehouden veiling van FM-frequenties. Er kwamen er twee beschikbaar. We hadden wat potjes met geld gevonden, we hadden een doortimmerd business-plan en we dachten dat we een goede kans maakten. Maar ineens bleek dat we 19 miljoen euro moesten meenemen voor alleen een frequentie. Dat is voor ons niet op te brengen. Voor niemand, denk ik.”

Helemaal hopeloos is het niet. Er lopen nog gesprekken met een eventuele sponsor en die zullen na de zomer worden afgerond. Dan kan KX Radio waarschijnlijk weer op oude voet verder, via het internet.

Bij KX zijn veel bekende mensen te horen. Denk aan Rob Stenders en Fred Siebelink. Maar ook aan namen als Nico Dijkshoorn, Kluun, Henk Westbroek, Tjitse Leemhuis (beter bekend als Tjibbe) en nog een hoop dj’s van grote radiozenders als Radio 538, Q-music en 3FM.

Lees ook:Penisverlengers aangeboden op website Radio 1
Lees ook:Jean Kiekebosch wordt directeur van Radio 10 Gold
Lees ook:KXradio professionaliseert: verhuizing naar Eyeworks
Lees ook:Stelling | Radio mist personality
Lees ook:DJ Tiësto inderdaad nieuwe aanwinst Radio 538

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>