Nieuw KX-station KX Culture schreeuwt mee om cultuur

Morgen is het zover: de nationale actiedag tegen de bezuinigingen op kunst en cultuur. Ook KX Radio (het online radio-imperium van Rob Stenders) wil graag een steentje bijdragen. Morgen maakt KX Radio reportages vanaf het Leidseplein in Amsterdam, er is aandacht voor de protestactie in de programmering van KX Radio én… een nieuw station: KX Culture.

KX Culture

Op KX Culture hoor je veel niet-commerciële muziek. Het station zit vol wereldmuziek, prettige jazz, singer/songwriters en meer muziekschoonheden die niet mogen sneuvelen in het commerciële geweld.

Samensteller van het station is Angelique Stein, zij was hiervoor bijvoorbeeld betrokken bij AVRO’s De Sandwich op zondagmorgen, een goedbeluisterd Radio 2-programma. “Wereldmuziek vindt zij “gewoon muziek” en krijgt in haar samenstelling dus dezelfde belangrijke plaats als andere muziek. Verder vindt zij het heel belangrijk dat het betere Nederlandse lied te horen blijft op de Nederlandse radio,” alus KX Culture.

Meer stations

Natuurlijk heeft KX Radio nog meer ‘themastreams’ met non-stop muziek: Classikx, Red Hot en World. Allemaal te beluisteren via kxradio.nl.

Voor niets gaat enkel de zon op, dus KX Culture zoekt nog wel “partners uit het bedrijfsleven” die cultuur een warm hart toedragen. Interesse?

Lees ook:Radio 2 Zendtijdprijs voor zanger Kom Van Dat Dak Af
Lees ook:Week van het Nederlandse lied opnieuw op Radio 5
Lees ook:‘Week van het Nederlandse Lied’ op Radio 5
Lees ook:MyRadio komt met een Koningslied station
Lees ook:50 Jaar Nederlandse popmuziek: tijd voor een award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>