SBS verbiedt gebruik naam ‘Countdown Café’

Na jarenlange radiostilte keert maandag op KXradio het legendarische Countdown Café terug. Althans, het idee was om het programma -dat vroeger gepresenteerd werd door Kees Baars en wijlen Alfred Lagarde- onder die naam een nieuw leven in te blazen. Die plannen gaan gewoon door, maar wel onder een andere naam. SBS heeft KXradio namelijk verboden om de naam ‘Countdown Café’ te gebruiken. Heel flauw, maar juridisch gezien is de naam nog steeds in het bezit van Veronica dat nu onder SBS valt. En SBS wil niet dat KX daarmee aan de haal gaat. Desondanks laat het radiostation van Rob Stenders zich niet uit het veld slaan.

Het programma vindt gewoon doorgang en wordt gepresenteerd door Kees Baars en Fred Siebelink. Wekelijks maken zij op maandag tussen 21:00 en 24:00 uur een live muziekprogramma vanuit café Stairway to Heaven in Utrecht.

Nieuwe naam

Nu de show geen Countdown Café mag heten, moet KXradio op zoek naar een andere naam die vanavond (11 mei) officieel bekend wordt gemaakt. Als je niet langer kunt wachten op de nieuwe naam, zal ik het vast verklappen: het wordt ‘Live XS Downtown Café’, een creatieve variant op de originele naam.

Downtown Café beleeft maandagavond haar debuut en daarin zijn onder meer de bands GEM en Sonny Rocket te gast. Zij zullen live optreden in Stairway To Heaven. Ook komt Hans van der Lubbe, zanger en tekstschrijver van De Dijk, langs in het nieuwe radioprogramma van KXradio.

Lees ook:Downtown Café weer live op KXradio
Lees ook:Countdown Café maakt comeback op KXradio
Lees ook:Erik van der Hoff en Anton Corbijn nieuw op KXradio
Lees ook:KXradio donderdag live vanaf Dauwpop
Lees ook:Kees Baars start nieuw classic rockstation

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “SBS verbiedt gebruik naam ‘Countdown Café’

  1. Kees

    Hehe, meesterlijke zet van KX. Stiekem vind ik de nieuwe naam veel mooier. En wat SBS betreft…. sneue gasten.

      /   Reply  / 
  2. Ramon

    Eigenlijk zet KXRadio SBS nu een hak door die naam te gebruiken. Inderdaad meesterlijke zet!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>