Countdown Café maakt comeback op KXradio

Het legendarische radioprogramma ‘Countdown Café’ maakt na jaren afwezigheid volgende week haar comeback bij KXradio. Vanaf 11 mei 2009 presenteert Kees Baars het muziekprogramma samen met Fred Siebelink (foto) iedere maandagavond live vanuit café Stairway To Heaven in Utrecht. Countdown Café was voor het eerst in april 1982 op de radio te horen en werd gepresenteerd door Kees Baars en wijlen Alfred Lagarde. Baars stopte in 1995 met het programma toen Veronica commercieel werd. Vanaf maandag is de show terug, iedere week drie uur lang én live.


KXradio-oprichter Rob Stenders is trots dat Countdown Café op zijn station nieuw leven krijgt: “Er zijn een hoop live programma’s uitgezonden op de radio, maar zelden zo legendarisch als Countdown Café. Natuurlijk ook dankzij Alfred Lagarde die helaas niet meer mee kan doen. We zullen via Char vragen of hij zich kan vinden in een voortzetting van het programma met Fred Siebelink als zijn plaatsvervanger op aarde. Wij hebben in elk geval zijn ‘ouwe pik’ Kees Baars en het lijkt me dat Countdown Café bij KX een geschikt onderdak heeft gevonden voor weer een hele nieuwe lichting popgrootheden.”

In de eerste uitzending van Countdown Café verzorgen de Utrechtste bands GEM en LiveXS Local Hero Sonny Rocket een optreden. Publiek is van welkom en de toegang voor het Countdown Café is gratis. De uitzending is van 21:00 tot 24:00 uur live op KX.

Nieuwe programmering

Aanstaande vrijdag start KXradio een nieuwe programmering. Naast de comeback van Countdown Café en daarmee ook die van Kees Baars, heeft het station van Rob Stenders weer een aantal bekende namen aan het lijstje van KX-dj’s weten toe te voegen. Zo mag Annette van Trigt zich voortaan ook een van de ‘KX ChicKX’ noemen, net als 3FM-dj Annemieke Schollaardt en actrice Carice van Houten. Carice gaat een programma maken samen met radiopresentator Stefan Stasse (Radio 2). Een andere opvallende naam in het lijstje is die van schrijver Kluun. Ook hij heeft als dj onderdak gevonden bij het free format station KXradio.

Lees ook:SBS verbiedt gebruik naam ‘Countdown Café’
Lees ook:Kees Baars start nieuw classic rockstation
Lees ook:Radiostations staan stil bij tiende sterfdag Alfred Lagarde
Lees ook:Downtown Café weer live op KXradio
Lees ook:KXradio donderdag live vanaf Dauwpop

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Countdown Café maakt comeback op KXradio

 1. Erwin

  Interessante line up. Ook leuk dat Countdown Cafe weer nieuw leven wordt ingeblazen. Alleen hoort dit programma natuurlijk gewoon op de vrijdagavond he ;-) .

    /   Reply  / 
 2. Marcel

  Annemieke wie?

    /   Reply  / 
 3. Pingback: SBS verbiedt gebruik naam ‘Countdown Café’ | Radioactive

 4. Pingback: Downtown Café weer live op KXradio | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>