SLAM!FM elk uur 30 minuten non-stop

De luistercijfers in Nederland zijn gebaseerd op het aandeel luistertijd dat radiostations van de luisteraars weten te pakken. Wanneer een station een luisteraar langer weet vast te houden, des te langer de luistertijd en -als de totale luistertijd gelijk blijft- hoe groter het marktaandeel. SLAM!FM heeft sinds begin deze week een nieuw wapen in de strijd om de luistertijd: 30 minuten non-stop, of zoals SLAM-dj Menno de Boer het omschrijft: “30 moeten geen gel*l op SLAM!FM’.


De aanpassing in het format van SLAM!FM houdt in dat er elke dag tussen 09:00 en 17:00 zeker een half uur non-stop muziek te horen is. In het geval van SLAM!FM, dat door de beperkingen van het radiokavel minimale zendtijd met gepraat mag vullen, zal deze aanpassing geen grote gevolgen hebben voor de presentaties op het jongerenstation.

Slap gelul

Jacqueline Bierhorst, algemeen directeur: “SLAM!FM wordt met ruim 1,2 miljoen luisteraars per week intensief geluisterd door de dag heen. Met deze nieuwe move biedt SLAM!FM haar luisteraars nog meer muziek, zonder irritante reclames of slap gelul.”

Aanpassing klok

Begin dit jaar zagen we (of eigenlijk: hoorden we) dat Q-music ook aanpassingen heeft gedaan aan de zogeheten ‘klok’ van het radiostation. Q heeft andere tijdstippen gekozen voor de commercial breaks.

ZIE OOK OVER SLAM:
- Alcoholreclame verboden op SLAM!FM
- SLAM!FM-directeur kijkt uit naar nieuw uitdagend radiojaar

Lees ook:SLAM!FM start nieuw digitaal kanaal: SLAM!HARDSTYLE
Lees ook:Huh? Starttijd ‘The Beat Goes On’ om 12:30 uur
Lees ook:Sky Radio draait muziek voor miljoenen
Lees ook:RTL neemt SLAM!FM over
Lees ook:Stijging luistertijd radio zet door

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “SLAM!FM elk uur 30 minuten non-stop

 1. Kees

  Zo, dat is wel een hele drastische poging van Slam. Volgens mij hebben ze net zo veel succes als er 24/7 alleen nog maar stilte te horen is.

    /   Reply  / 
 2. Jasper

  Zucht. Je kunt ook gewoon toegeven dat je DJs kut zijn omdat je ze geen fatsoenlijke begeleiding geeft. Zo’n actie kun je toch veel beter verkopen?

    /   Reply  / 
 3. alek vidakovic

  slam fm elke uur 30 menuten no,stop meet martin la grow alle tracks voorbij komt gaan nieuws en muziek non,stop wordt gedraait chartlist dj,s martin la groow

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>