Erik de Zwart stapt in Mobiele TV

Velen kennen hem als radio-dj, maar naast zijn werk achter de microfoon is Erik de Zwart een gevierd zakenman. Zo is hij onder meer aandeelhouder van Mobilaria, het bedrijf achter Tunin.fm dat digitale radio via de mobiele telefoon mogelijk maakt. Vrijdag raakte bekend dat de Veronica-dj ook gaat investeren in mobiele televisie. Erik de Zwart is Member of the Board van Mobiele TV Nederland (MTVNL) dat via een eigen broadcastnetwerk digitale tv en radio gaat uitzenden dat speciaal geschikt is voor mobiele ontvangst.


Volgens De Zwart in De Telegraaf zijn de mogelijkheden om op een traditionele manier televisie te kijken op mobiele apparaten (bijvoorbeeld via UMTS) uitgeput: “Met de introductie van de iPhone is de hoeveelheid data via de mobiele netwerken geëxplodeerd. Het dataverkeer neemt in de toekomst alleen maar toe, maar er zijn echt grenzen aan. Alleen door een broadcasttechniek, bijvoorbeeld van MTVNL, kan de druk op die netwerken afnemen.”

Het bedrijf Mobiele TV Nederland wil inspelen op de behoefte van on demand tv kijken. Daarvoor gaat MTVNL programma’s aanbieden die korter en afwisselender zijn. “Televisie kan zo makkelijker worden geconsumeerd. Het wordt daardoor, zeg maar, een soort ’snack-TV’!”, zegt De Zwart in De Telegraaf.

Lees ook:Digitaal radio luisteren via mobiele telefoon is de toekomst!
Lees ook:Erik de Zwart wordt invaller voor Albert Verlinde
Lees ook:Digitale radio komt naar de mobiele telefoon
Lees ook:Tunin.FM genomineerd voor SpinAward
Lees ook:Erik de Zwart nieuwe Station Director Radio Veronica

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>