Ferrari Testarossa te winnen bij Radio Veronica

Als groot fan van Ferrari kan ik deze week niet om de actie van Radio Veronica heen. Het radiostation geeft een Ferrari Testarossa weg en luisteraars kunnen het scheurijzer winnen door de juiste kilometerstand van de auto te raden. Op de site van Veronica worden foto’s van onderdelen van de Ferrari getoond waardoor ingeschat kan worden wat er op teller staat.

ACTUEEL: Veronica geeft opnieuw een Ferrari weg

De actie van Radio Veronica loopt van maandag 18 tot en met vrijdag 29 augustus 2008. Om de Ferrari Testarossa in handen te krijgen moeten luisteraars de juiste kilometerstand van de sportwagen sms’en naar 8090. Op de site RadioVeronica.nl staan vanaf maandag 18 augustus foto’s van onderdelen van de Ferrari Testarossa, waar-door ingeschat kan worden hoeveel kilometer dit racemonster heeft gereden (volgens mij zegt de staat van de onderdelen niet per definitie iets over de kilometerstand).

De luisteraar die de juiste kilometerstand raadt, of er het dichtste bij komt, wint de Ferrari Testarossa. Op vrijdag 29 augustus maakt Rob van Someren in de middagshow ‘Somertijd’ tussen 16:00 en 19:00 uur de winnaar bekend.

Aftrap actie

De aftrap van de actie was zondag tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam. Station-voice van Radio Veronica, Erik de Zwart, reed in tijdens het race-evenement de laatste kilometers met de Testarossa. Daarna heeft de notaris de kilometerstand van de racebak opgenomen en is de kilometerstand afgeplakt. Vanaf dat moment maakt de Ferrari geen kilometers meer. De auto staat nu veilig opgeborgen in een geheime garage ergens in het land. Naast de kilometerteller is ook  de kentekenplaat zijn geblindeerd zodat niemand kan zien waar de Ferrari vandaan komt, hoe oud ie is en hoeveel kilometer er op de teller staat.

Schatting

De Ferrari Testarossa werd gebouwd van 1984 tot en met 1992 in en er zijn in totaal 7.177 exemplaren van dit model geproduceerd. De exemplaren uit 1984 en 1985 hadden één achteruitkijkspiegel, aan de linkerkant. In 1986 besloot Ferrari de spiegel op de gebruikelijke plek te zetten en rechts ook een achteruitkijkspiegel te plaatsen.

De spiegel van de Veronica Ferrari kan dus wat zeggen over de leeftijd van de auto, maar wat dat zegt over de kilometerstand… Ik gok dat de Testarossa van Veronica tussen de 45.000 en 60.000 kilometer heeft gereden. Tenzij de wagen dienst heeft gedaan als Ferrari-huurauto, dan kan de scharlaken rode bolide nog wel eens wat meer meters afgelegd hebben.

Zie ook:
- Rick van Velthuysen naar Radio Veronica!
- ‘Keihard Kicken’ nieuwe weekendshow Patrick Kicken
- Erik de Zwart wordt nieuwe station-voice Veronica

Lees ook:Kilometerstand Veronica Ferrari: 36.894
Lees ook:Meer details Veronica Ferrari-actie
Lees ook:Erik de Zwart rijdt laatste meters in Ferrari
Lees ook:Radio Veronica geeft weer een Ferrari weg
Lees ook:Veronica geeft opnieuw een Ferrari weg

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Ferrari Testarossa te winnen bij Radio Veronica

 1. Jack

  De meeste auto’s hebben maar één achteruitkijkspiegel. Wel hebben ze vaak twee buitenspiegels. Bovendien, wat moet je met een vooruitkijkspiegel? De toekomst voorspellen?

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  In de buitenspiegels kijk je toch ook naar de dingen achter je Jack? En een vooruitkijkspiegel, dat heet een voorruit :)

    /   Reply  / 
 3. Arno

  Waarom achteruit kijken? Met die Testarossa ben je toch zo snel dat je alleen maar vooruit hoeft te kijken!

    /   Reply  / 
 4. Bas

  ik heb nog niet veel gehoord maar de ferrari is uit 85 en 12500115000

    /   Reply  / 
 5. bas

  tussen 12500-115000

    /   Reply  / 
 6. klaas

  ik denk dat de kilometerstand 13000 km is

    /   Reply  / 
 7. Bas

  ik niet

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>