Radio Decibel buiten Randstad van analoge kabel

Naar radio luisteren… we doen het allemaal, vooral via de ether en het internet. Ook het bereik van ‘de kabel’ moet niet onderschat worden. Radio Decibel moet nu stoppen met uitzenden op de kabel in een groot deel van Nederland, doordat het officieel een regionale (!) commerciële zender is. En dan mag je geen landelijk bereik hebben, iets dat nu wel het geval is…

Als de zender niet stopt met uitzenden op de kabel hangen er boetes van het Commissariaat voor de Media boven het hoofd. De hitzender blijft in de Randstad goed te beluisteren via ether en kabel, maar daarbuiten zal de ontvangst drastisch minder worden: op veel plaatsen is Decibel nu énkel via de kabel te beluisteren, ook dat wordt dan onmogelijk.

Ziggo gooit Decibel buiten de Randstand helemaal uit het radio-assortiment. Voor de fans van Studio Brussel goed nieuws: mogelijk komt die zender in de plaats van Decibel. UPC gooit Decibel er ook uit, maar behoudt het station wel in de digitale pakketten.

‘De provincie’ is vanaf overgeleverd aan internet, als het gaat om luisteren naar Radio Decibel.

Lees ook:iPhone verantwoordelijk voor 10% online luisteren
Lees ook:Radio Decibel op meer plekken op de kabel
Lees ook:Radio Decibel’s FER-i van der Heijden gestart op Caz!
Lees ook:“Altijd Hollandse hits, 24 uur per dag”
Lees ook:KXradio nu ook op iPhone en iPod Touch te beluisteren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>