Giel Beelen naar Radio 6

Het publieke station Radio 6 heeft zich een paar maanden geleden voorgenomen om dé jazz-zender van Nederland te worden. Met een marktaandeel schommelend tussen 0,1 en 0,2 procent breekt het station nog niet echt potten, maar er is zeker potentie voor jazz op de radio. Kijk bijvoorbeeld naar Arrow Jazz FM dat in haar hoogtijdagen 0,7% marktaandeel wist te bemachtigen. Dat Radio 6 er echt alles aan doet om dé jazz-zender te worden, blijkt wel uit het feit dat het bekende namen aantrekt. Eerder werd Sylvana Simons al binnengehaald en nu komt ook Giel Beelen.


De populaire ochtend-dj van 3FM krijgt met ingang van 5 september 2009 een eigen programma op de zaterdagavond van Radio 6. Het programma gaat ’GielJazz’ heten en richt zich op de wat hippere jazz, die ook wel bekend staat als Acid Jazz, Nu Jazz, Smooth Jazz en Wicked Jazz Sounds. Giel Beelen laat in een uurtje de allernieuwste releases en de classics binnen deze genres horen. GielJazz is er elke zaterdag van 18:00 tot 19:00 uur op Radio 6.

Popprofessor

Naast Giel Beelen heeft de publieke jazz-zender nog een toonaangevende naam aan weten te trekken: Leo Blokhuis. De muziekkenner, die door Matthijs van Nieuwkerk in popquizjes steevast ‘popprofessor’ genoemd wordt, zal vanaf zaterdag 5 september wekelijks te horen zijn met ‘Sweet Soul Music‘. De wandelende muziek-encyclopedie brengt de luisteraar op zaterdagavond van 19:00 tot 20:00 uur een broodnodige injectie met soulmuziek.

Eerder werd ook bekend dat nieuwslezeres Mijke van Wijk vanaf 31 augustus elke werkdag het nieuwe middagprogramma ‘Mijke’s Middag’ gaat maken op Radio 6.

Zie ook:
- ‘Giel Beelen is de beste dj’
- Mijke van Wijk met nieuw middagprogramma op de radio
- Sylvana Simons terug naar de radio
- Radio 6 wil dé jazz-zender van Nederland worden

Lees ook:Mijke van Wijk met nieuw middagprogramma op de radio
Lees ook:North Sea Jazz 2010 te volgen op Radio 6
Lees ook:Stemmen voor ‘Radio 6 Jazz 600’ van start
Lees ook:Giel Beelen draait twee uur lang dezelfde plaat
Lees ook:Giel Beelen en Leo Blokhuis met hun hobby-uurtje

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Giel Beelen naar Radio 6

 1. Jeroen

  Beste Jorn,
  In de jaren ’90 bestond er ook een programma met de naam Sweet Soul Music op de Nederlandse radio. Het werd gepresenteerd door wijlen Arthur Conley die met de klassieker “Sweet Soul Music” een wereldhit scoorde. Ik reken dit programma tot één van mijn favoriete radioshows aller tijden: Arthur draaide de ene soulklassieker na de andere, zijn energieke manier van presenteren was gewoon in één woord Soul. Soms hoorde je een trein voorbijkomen want het programma kwam vanuit de treinwagon van Q-FM Quality Radio. Als het even kon, zat ik ieder weekend aan de radio gekluisterd om niets te missen.
  Ik hoop dat Leo Blokhuis iets van die sfeer kan terugbrengen op de radio of dat hij fragmenten kan laten horen uit de radioshows van Arthur Conley, als daar nog opnamen van bestaan.

  Met soulvolle groeten, Jeroen

    /   Reply  / 
  1. Jorn Agterberg Auteur

   Ik heb dat programma nooit gekend, maar ik hoop voor je dat Leo het kan evenaren!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>