Glazen studio uitzendplek voor Radio 6 tijdens North Sea Jazz

Voor de derde keer zendt Radio 6 uit vanaf het North Sea Jazz-festival in het Rotterdamse Ahoy. Radio 6 doet 10, 11 en 12 juli 2009 als enige radiozender live en exclusief verslag van het Nederlandse jazzfestival, waar dit jaar artiesten als Duffy, Seal, Adele en BB King het podium beklimmen, evenals Nederlandse grootheden als Wouter Hamel en Candy Dulfer. Radio 6 verwent luisteraars met veel livemuziek en verzorgt haar uitzendingen vanuit een glazen studio.
 

De publieke jazz-zender registreert in samenwerking met de NPS in vijf zalen meer dan 60 optredens. Highlights van deze optredens zijn gedurende drie dagen te horen op Radio 6. In de studio spreken de presentatoren met nationale en internationale artiesten. Verslaggevers gaan op pad om reacties uit het publiek te peilen. Ze brengen verslag vanuit de coulissen en kleedkamers.

In een glazen studio op een centrale binnenplaats maken de presentatoren van Radio 6 gedurende drie dagen 31 uur radio. Namens Radio 6 zijn Winfried Baijens, Jaap Brienen, Vincent van Engelen, Co de Kloet en Steef Cuijpers in Rotterdam aanwezig. Op vrijdag 10 juli zendt Radio 6 van 16:00 tot 01:00 uur uit vanaf North Sea Jazz. Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli is het festival van 14:00 uur tot 01:00 uur op Radio 6 te volgen.

Internet

Aanvullend op de radio- en televisie-uitzendingen bieden Radio6.nl en NPS Nieuwe Media concerten on demand aan in audio en video. Tevens zijn er op de website van Radio 6 recensies, interviews, unieke foto’s en sfeerreportages te vinden van North Sea Jazz. Het digitale themakanaal Cultura brengt rechtstreeks vanaf het festival het mooiste van vrijdag, zaterdag en zondag.

The Best of North Sea Jazz

Van 13 tot en met 17 juli 2009 presenteert Radio 6 The Best of North Sea Jazz. Een week lang de mooiste, indrukwekkendste en beste optredens van 34 edities van North Sea Jazz; een combinatie van live-materiaal uit de archieven van North Sea Jazz en van de laatste editie van het evenement.

Lees ook:Radio 6 live vanaf North Sea Jazz 2009
Lees ook:North Sea Jazz 2009 ook op Radio 2
Lees ook:Radio 6 dit weekend vanaf North Sea Jazz
Lees ook:North Sea Jazz 2010 te volgen op Radio 6
Lees ook:Radio 6 live vanaf North Sea Jazz

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>