Radio 5 Nostalgia viert 5-jarig bestaan met veel muziek

Van 5 tot en met 9 september is het feest bij Radio 5 Nostalgia. Het publieke radiostation staat een week lang in het teken van het eerste lustrum. Radio 5 Nostalgia viert de Radio 5 Nostalgia Jubileumweek met veel muziek. Luisteraars en BN’ers feliciteren de jubilaris en de zender draait verzoeknummers. Op maandag 5 september is Radio 5 Nostalgia jarig. Om dit te vieren horen luisteraars vijf dagen lang van 06.00 tot 19.00 uur evergreens, die de afgelopen 5 jaar op de nostalgische zender zijn gedraaid. Met nummers van onder anderen Bill Haley, Doris Day, Elvis Presley, The Carpenters, Frank Sinatra en Cliff Richard.

Ieder programma viert op geheel eigen wijze de verjaardag van het radiostation. Op maandag komen de MAX-programma’s ‘Wekker-Wakker!’ en ‘TinekeShow’ vanaf een boot in Arnhem. Radio 5 Nostalgia luisteraars monsteren aan en bekende artiesten verzorgen live muziek. Tijdens de Radio 5 Nostalgia Jubileumweek verrast een verslaggever met een taart in de hand luisteraars in het land. Ze praten over vijf jaar Radio 5 Nostalgia en kiezen favoriete evergreens.

Lees ook:Week van de jaren 70 op Radio 5 Nostalgia
Lees ook:Gezellig: vandaag Cliff Richard-dag op Radio 5
Lees ook:Willeke Alberti kiest haar favorieten
Lees ook:Tineke de Nooij live vanuit Museum RockArt
Lees ook:Jukeboxweek op Radio 5 Nostalgia

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Radio 5 Nostalgia viert 5-jarig bestaan met veel muziek

 1. janet kuijpers

  gefeliciteerd met 5 jarig bestaan ik ben van de eerste week al luisterraar
  bedankt voor alle goede progamma,s
  we varen al de hele dag mee

    /   Reply  / 
 2. Jean Thomassen

  Het is jammer dat Radio 5 Nostalgia totaal geen rekening houdt met de smaak van het publiek en gewoon wat oude top hits draait die de samenstellers leuk vinden of waar ze waarschijnlijk geld voor krijgen van platenmaatschappijen om dit te draaien, want zou er een andere verklaring zijn voor deze muzikale diarree? In de jaren 50 en 60 waren er zoveel artiesten die beroemd waren maar je NOOIT hoort op deze zender. Ik heb b.v. nooit Esquerita gehoord, Vince Taylor of The Big Bopper om nog maar tezwijgen over Billy Lee Riley of wat minder bekende artiesten als Mickey Hawks of Benny Joy. Maar als we het over Nederlandse muziek hebben…we horen nooit Indorock en moeten het doen met de bagger van Nederlandse artiesten uit die jaren die door platenmaatschappijen werden gepusht maar in de geschiedenis van de moderne muziek nauwelijks wat hebben betekend, want ze zongen vertalingen van buitenlandse tophits. Waar blijven THE TIELMAN BROTHERS die zelfs de Beatles en Jimmy Hendriks hebben beinvloed? Wanneer horen we The Black Dynamites? René and the Alligators? We zwijgen nog maar over de legendarische George de Fretes en zijn Royal Hawaiian Minstrels.Hij had destijds een eigen radioshow bij de AVRO en hij ligt begraven in Amerika naast zijn evenknie Sol Hoopii. Zijn muzikale erfenis beslaat meer dan 70 LP’s maar je hoort hem op deze zender dus nooit, wel allerlei amateurs die ooit eens een plaatje maakten en waarschijnlijk familie zijn van de samenstellers. Ja…en dan zijn er nog die beroemde Top honderds die we bij deze zender mogen samenstellen. Maar er valt helemaal niets te kiezen…..alles is voor geprogrameerd alsof men met debielen te maken heeft. De makers van dit soort programma’s behoren zich te schamen over zoveel minachtig voor hun publiek. Ik heb er maar 1 antwoord op, de knop uit en zelf maar cd’s draaien. Soms probeer ik het nog wel eens, maar na een kwartiertje heb ik deze zender alweer gehoord. De samenstellers moeten mijn boek “Muziek van de duivel”een uitgave van Aspekt, maar eens nalezen over welke muziek en welke artiesten belangrijk waren, want deze eenheidsworst die we voorgeschoteld krijgen is een belediging!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>