Week van de Jaren 70 op Radio 5 Nostalgia

Radio 5 Nostalgia staat van maandag 24 tot en met vrijdag 28 mei 2010 in het teken van de onvergetelijke radio- en televisieprogramma’s uit de zeventiger jaren. De nostalgische zender trakteert de luisteraar op legendarische radio- en televisiefragmenten. Het publieke radiostation draait komende week tussen 06:00 en 19:00 uur uitsluitend muziek uit de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Met als centraal thema ‘radio en televisie’ staat de zender stil bij onder meer het WK Voetbal van 1974 en de Nederlandse deelname aan het songfestival.

Aan de hand van historische opnames, terugblikken met studiogasten en bijpassende muziek herleven de Seventies. Luisteraars horen o.a. fragmenten uit typische jaren 70 programma’s ‘Voor de vuist weg’, ‘Wie van de drie’, ‘Zaterdagsport’ en de ‘Kinderkrant’.

Top 200

Op vrijdag 28 mei besluit Radio 5 Nostalgia de themaweek en zendt het van 06:00 tot 19:00 uur de ‘Top 200 van de Jaren 70′ uit.

Best 24

Themakanaal Best 24 haakt aan bij de Week van de Jaren 70 van Radio 5 Nostalgia. Best 24 zendt oude opnames uit van (muziek)televisieprogramma’s The Eddy-go-round-show, Nederpopzien, Filter Furore en Popparade met 70’s artiesten als Dusty Springfield, Cliff Richard, Kayak, Rhoda Scott, Lee Towers, Albert West en Linda Ronstadt.

Lees ook:Top 200 sluit Week van de Jaren 70
Lees ook:Week van de Jaren 70 trekt 700.000 luisteraars
Lees ook:Een week lang Evergreens uit de jaren 60 op Radio 5
Lees ook:Week van de jaren 70 op Radio 5 Nostalgia
Lees ook:Watersnoodramp staat centraal in Week van de Jaren 50

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>