Emigratie rode draad op Radio 5 Nostalgia

Van 29 maart tot en met 2 april is de ‘Week van de Jaren 50′ op Radio 5 Nostalgia. De programma’s op de publieke nostalgische zender besteden dan uitgebreid aandacht aan het thema emigratie. Mensen die in de jaren 50 vertrokken uit Nederland voor een beter leven elders komen aan het woord en luisteraars halen herinneringen op. Radio 5 Nostalgia draait vijf dagen van 06:00 tot 19:00 uur alleen muziek uit de jaren 50. Op vrijdag wordt de week afgesloten met een Top 250 van de jaren 50.

Radio 5 Nostalgia vanuit Canada

Op Radio 5 Nostalgia zijn de hele week boeiende verhalen van emigranten te beluisteren. Het radioprogramma ‘Open Huis’ treedt elke werkdag tussen 16:00 en 18:00 uur in de voetsporen van de duizenden Nederlanders die in de jaren vijftig Nederland verruilden voor een nieuwe toekomst over zee.

Presentatoren Tom Herlaar en Petra de Joode gaan op zoek naar bijzondere verhalen van Nederlandse emigranten. Het duo verzorgt uitzendingen vanuit ‘Holland Christian Homes’ in Brampton, een appartementencomplex in de voorstad van Toronto, waar Canadese senioren van Nederlandse komaf wonen.

Lees ook:Radio 5 Nostalgia presenteert de Evergreen Top 1000
Lees ook:Een week lang Evergreens uit de jaren 60 op Radio 5
Lees ook:‘Week van de Nostalgie’ op Radio 5 Nostalgia
Lees ook:Evergreen Top 1000 start op Radio 5 Nostalgia
Lees ook:Radio Oranje keert terug op Bevrijdingsdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>