Record aantal luisteraars tijdens Evergreen Top 1000

De 'Evergreen Top 1000' blijkt een schot in de roos geweest. De lijst met de duizend beste evergreens zorgde voor een record aantal luisteraars voor Radio 5. Bijna 700.000 mens-en van 55 jaar en ouder luisterden in de eerste week van november 2008 naar de Evergreen Top 1000 op de nostalgische radiozender.

Dit is een absoluut een recordbeluistering binnen de doelgroep van Radio 5. Dertig procent van de luisteraars liet de radio ook langer aanstaan dan gebruikelijk. Eén op de tien luisterden zelfs meer dan vijftig (van de in totaal vijfenzestig) uur.

Ook de website Radio5.nl werd meer dan normaal bezocht. Op die site staat ook de volledige lijst met de muziek uit de jaren '40, '50, '60 en '70 die gedraaid werd tijdens de Evergreen Top 1000.

Het succes van de lijst is voor Radio 5 aanleiding om volgend jaar november opnieuw een Evergreen Top 1000 uit te zenden. Dus Radio 5 heeft niet alleen de slogan van Radio 2 ("Je voelt je thuis") over-genomen, maar ook de traditie om tegen het eind van het jaar een succesvolle lange lijst uit te zenden (als de Top 2000).

Zie ook:
- Elvis Presley de nummer één onder de evergreens
- Evergreen Top 1000 deze week op Radio 5

Lees ook:1,7 miljoen luisteraars voor derde Evergreen Top 1000
Lees ook:Evergreen Top 1000 sluit af met Wim Sonneveld
Lees ook:Radio 5 Nostalgia presenteert de Evergreen Top 1000
Lees ook:Evergreen Top 1000 start op Radio 5 Nostalgia
Lees ook:Elvis Presley de nummer één onder de evergreens

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Record aantal luisteraars tijdens Evergreen Top 1000

 1. Mark

  Ik geloof helemaal niks van dit onderzoek. Is zeker een enquête gehouden onder 10 55+’ers.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  Waar twijfel je aan Mark? Vind je het aantal van bijna 700.000 veel?

  Ik weet niet precies hoe er onderzocht is en hoeveel respondenten er waren. Het kan zijn dat er 700 duizend verschillende mensen geluisterd hebben in die week, of elke dag 140.000 en dat maal vijf dagen lang :)

    /   Reply  / 
 3. Rob Poortvliet

  Komt dit ook uit op CD ???? lijkt me fantastisch!!!!
  Hartelijke groeten, Rob Poortvliet

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>