Willeke Alberti wordt ambassadrice van Radio 5

Jarenlang hebben we Willeke Alberti niet horen zingen. We zagen haar wel in tv-spotjes om beter te horen (zodat iedereen van haar muziek kan genieten) en recent is Alberti gaan acteren in Nederlands langst-lopende soap GTST. Willeke begint nu een beetje een knuffel-icoon te worden, zeg maar de Nederlandse Ali B.

Willeke Alberti is namelijk de eerste ambassadrice van Radio 5 geworden. Dat maakte presentator Hijlco Span woensdag in zijn programma 'Plein 5' bekend. Willeke was voor deze gelegenheid te gast bij de nostalgische zender, waar ze benadrukte dat er veel behoefte bestaat bij senioren om te luisteren naar muziek van toen.

De ambassadrice gaf vandaag meteen het startsein voor de 'Evergreen Top 1000' die op 3 november voor het eerst van start gaat op Radio 5 door haar eigen top 10 van Evergreens te geven.

Radio 5?

Willeke Alberti wordt niet zomaar ingezet als ambassadrice, want uit onderzoek door onderzoeksbureau De Vos en Jansen uit 2007 blijkt dat 65% van de 55-plussers geïnteresseerd is in een radiozender als Radio 5. Echter, veel ouderen weten niet van het bestaan van de zender af, omdat deze niet over een FM-frequentie beschikt.

Willeke Alberti heeft de ambitie hier verandering in te brengen. Zij zegt: "Radio 5 is het enige radiostation dat muziek draait uit de jaren 40, 50 en 60. Veel mensen van 55 jaar en ouder genieten enorm van hun-muziek-van-toen en als ze Radio 5 eenmaal gevonden hebben wordt er door hen veel en lang naar geluisterd. Ik zou het fantastisch vinden als alle ouderen de zender leren kennen en daar help ik graag aan mee."

Evergreen Top 1000

Maandag 3 november 2008 om 06:00 uur gaat op Radio 5 de eerste 'Evergreen top 1000' van start. Speciaal daarvoor stelde Willeke haar eigen top 10 met favoriete Evergreens samen. Dat lijstje is vanaf zaterdag terug te vinden op de website van het radiostation.

 

Lees ook:Willeke Alberti kiest haar favorieten
Lees ook:Willeke Alberti krijgt jubileumconcert bij pensionering
Lees ook:Evergreen Top 1000 deze week op Radio 5
Lees ook:65e Verjaardag Willeke Alberti gevierd met concert
Lees ook:Willeke Alberti geƫerd met Nostalgia Oeuvreprijs

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Willeke Alberti wordt ambassadrice van Radio 5

  1. Pingback: Willeke Alberti kiest haar favorieten | Radioactive

  2. Pingback: 65e Verjaardag Willeke Alberti gevierd met concert | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>