Radio 5 Oeuvreprijs voor Sir Cliff Richards

Radio 5-presentator Hijlco Span had woens-dag live een interview met weekartiest Sir Cliff Richards, die zijn vijftig jarig jubileum als zanger viert. Zoals aangekondigd had Radio 5 een verrassing voor Cliff Richards en dat bleek de 'Radio 5 Oeuvreprijs' te zijn.

De Radio 5 Oeuvreprijs wordt uitgereikt aan een artiest of componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de lichte muziek. De prijs werd in 2007 voor het eerst uitgereikt en de eer viel toen de beurt aan Eddy Christiani.

Sir Cliff Richard is de tweede artiest die de Radio 5 Oeuvreprijs ontvangt en de onderscheiding bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van 5.000 euro. De zanger schenkt het bedrag aan de strijd tegen de ziekte van Alzheimer. Presentator Hijlco Span hoopt dat hij de prijs namens Radio 5 binnenkort persoonlijk aan Cliff Richard in Londen kan aanbieden.

Zie ook:
- Exclusief interview met weekartiest Cliff Richard

Lees ook:Radio 5 overhandigt Oeuvreprijs aan Cliff Richard
Lees ook:Liesbeth List ontvangt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs
Lees ook:Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs voor Lee Towers
Lees ook:Exclusief interview met weekartiest Cliff Richard
Lees ook:Liesbeth List ontvangt vanavond Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>