Wijzigingen in avonden en weekend op Radio 5

Vanaf vandaag 1 september kent Radio 5 een aangepaste avond- en weekendprogramme-ring. De publieke zender wordt de thuisbasis voor twee nieuwe dagelijkse avondprogram-ma's: 'OBA Live' van 19:00 tot 21:00 uur en 'Dichtbij Nederland' van 22:00 tot 01:00 uur.

 

Ook het schema voor het weekend wordt iets aangepast. Voortaan zendt Radio 5 op zaterdag van 15:00 tot 19:00 uur het nieuwe levensbeschouwelijke magazine 'De Zevende Hemel' uit.

OBA Live

Het programma 'OBA Live' (van omroep Llink) is de directe opvolger van 'Desmet Live'. Rechtstreeks vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam presenteren achtereenvolgens Pieter Hilhorst (LLiNK), Hatiçe Kursun (NMO/NIO), Teun van der Keuken (LLiNK), Jurgen Maas (IKON) en Theodor Holman (HUMAN) elke werkdag van 19:00 tot 21:00 uur een talkshow met prominente gasten, discussie en veel live muziek.

Nieuw multicultureel programma

'Dichtbij Nederland' (NPS) is een dagelijks radiomagazine over de multiculturele samenleving in Nederland, waarin ook het belangrijke nieuws en de populaire muziek uit de 'thuislanden' op een persoonlijke manier wordt gebracht. Licht informatief, met onder meer reportages, een inburgeringsquiz, een dagelijks (telefonisch) debat en muziek vanuit verschillende werelddelen. De presentatie is in handen van Inge Diepman, Tarik Yousif en Kenneth van Zijl. Het nieuwe programma is dagelijks van 22:00 tot 01:00 uur te horen op Radio 5.

De Zevende Hemel

Op iedere zaterdag presenteren Marlous Lazal, Ton Maas, Frank Krishna, Abdellah Dami en Nuweira Nouskine van 15:00 tot 19:00 uur het levensbeschouwelijk magazine 'De Zevende Hemel'. Dit programma is een samenwerking van de Boeddhistische Omroep Stichting met de Organisatie Hindoe Media, de Nederlandse Moslim Omroep en de Nederlandse Islamitische Omroep.

Meer over Radio 5:
> Radioactive.blog.nl/radio-5

 

 

Lees ook:Llink houdt afscheidsfeestje
Lees ook:Llink heeft genoeg leden voor B-status
Lees ook:Lokalo van de week: RTV Maas en Mergelland
Lees ook:Llink wil terugkeer afdwingen via rechter
Lees ook:Journalist Michel Maas live op de radio beschoten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>