Frits Spits even presentator op Radio 4 voor Gedichtendag

Donderdag 31 januari is het Gedichtendag. Speciaal voor deze dag presenteren Margriet Vroomans en Frits Spits een speciale uitzending van ‘De Ochtend van 4’ (KRO). Het thema van de Gedichtendag is dit jaar ‘Muziek en Poëzie’.

Ieder jaar besteedt Radio 4 veel aandacht aan de Gedichtendag. Frits Spits en Margriet Vroomans, beide poëzie en muziekliefhebbers, lezen hun favoriete muzikale gedichten voor. Gedichten die voorbij komen zijn onder andere ‘Boek Paukeslag’ (Paul van Ostaijen), ‘Lamento’ (Remco Campert) en ‘De stem van een cello’ (Rutger Kopland). Na ieder gedicht volgt passende klassieke muziek, maar er zijn ook uitstapjes naar popmuziek.

De gedichtendag vindt plaats van donderdag 31 januari tot 7 februari.

Schrijfster van de Poëzieweek-bundel ‘Een kooi van klank’, Anne Enquist, zal voordragen uit haar eigen werk.

Dit alles is te beluisteren tijdens ‘KRO’s De Ochtend van 4’ op donderdag 31 januari van 7.00 – 9.00 op Radio 4.

Foto: KRO / Wim Kluvers

Lees ook:Bij een verjaardag hoort een feestje
Lees ook:Margriet Vroomans weet wie de nieuwe luisteraar is
Lees ook:Met Frits terug naar de Avondspits
Lees ook:De Top 60 van Frits op KX
Lees ook:Frits Spits stopt op Radio 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>