Top 2000 NPO Radio 2 begonnen

Om precies 12.05 uur is donderdagmiddag, Eerste Kerstdag, de Top 2000 van NPO Radio 2 begonnen. De lijst is de rest van het jaar 24 uur per dag te horen op Radio 2 en te zien op NPO Cultura. The Eagles voeren de lijst aan met ‘Hotel California’. De uitzendingen komen vanuit het ‘Top 2000 Café’ in Beeld & Geluid in Hilversum.

The Beatles, The Rolling Stones en Queen vind je zoals elk jaar het vaakst terug in de lijst. Boudewijn de Groot met het nummer ‘Avond’ is de hoogstgeplaatste Nederlandse artiest op plaats 5. De volledige lijst vind je hier.

Lees ook:Top 2000 2014 is bekend
Lees ook:Dit is ‘m: de Radio 2 Top 2000 editie 2008
Lees ook:Radio 2 Top 2000 editie 2011 bekend
Lees ook:Rolling Stones Top 50 op KX Radio
Lees ook:Top 2000 nu te downloaden: feiten en opvallendheden op een rij

1 Reacties // Reageer

One thought on “Top 2000 NPO Radio 2 begonnen

 1. Don

  Top 2000 is meer voor alternatieve PO luisteraars van Radio 2 en vooral 3. De Top 20 en de vele nieuwe binnenkomers zijn daar een voorbeeld van.
  Als puber is mijn smaak gevormd via de zeezenders Radio Veronica met de Top40 en Tipparade en Radio Noordzee International met de Top50 en de SoulShow. En met de jaarlijkse Top 100 allerijden op Veronica. Ik heb dus zowiezo niets met het mislukte alternatief Hilversum3/Radio3/3FM/NPO3FM of hoe de zender ook mag heten tegenwoordig.
  Afgelopen maand deed Radio 10 het met de Top 4000 over 50 jaar Top 40. Voor mij een aangename, betere en meer gevarieerde lijst met bv André Hazes en “Zij Gelooft In Mij” als hoogste Nederlandstalige op nummer 12 en Michael Jackson met “Billie Jean” op 3!
  Maar goed smaken verschillen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>