Dit hoor je deze week op de Nederlandse radio

Er zijn weer vele leuke acties op de verschillende radiostations. Veel zenders zetten zich in deze tijd van het jaar in voor het goede doel. Q-music en de regionale omroepen voor de Voedselbank en ook Serious Request komt snel dichterbij. Op maandagmorgen lees je hier wat er te beleven valt op de Nederlandse radio:

538 laat de komende twee weken wensen in vervulling gaan. Luisteraars hebben de afgelopen weken wensen ingestuurd, een aantal gaat in vervulling.

3FM staat steeds meer in het teken van Serious Request. Maandagmorgen is de Serious Request veiling geopend. Ook starten er deze week al verschillende acties waarmee geld wordt ingezameld. Coen Swijnenberg is naar Colombia geweest voor SR14 en heeft verschillende blogs geschreven over het goede doel van dit jaar. Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2014 helpt het Rode Kruis meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Radio 2 leeft toe naar de Top 2000. De lijst wordt later bekendgemaakt. Je kunt wel alvast checken of jouw favorieten in de lijst staan.

Skyradio heeft een aantal leuke acties. Zo geeft het non-stop radiostation tripjes weg naar Disneyland Parijs. The Christmas Station heeft uiteraard zijn ook zijn eigen hitlijst in deze tijd van het jaar. Je kunt stemmen op de Christmas Top 101 en maakt kans op een telefoon. Ook is er via de website kans op kaartjes voor de Nederlandse première van de musical Annie.

Radio 10 is druk met de Top 4000. Tot 24 december luister je op het radiostation naar de langste allertijdenlijst van Nederland.

Q-music organiseert wederom de Q Santarun. Je kunt je opgeven en rent dan 20 december samen met honderden mensen verkleed als kerstman (of -vrouw) door de Winter Efteling. En net als in voorgaande jaren helpt het radiostation met de hulp van de Q-luisteraars de Voedselbank, zodat ook mensen die het minder breed hebben een leuke kerst kunnen hebben. Ook lanceert Q-music een nieuw spelletje. Deze heel week maak je kans op cash met Win van de Wekker. Verder geeft Q kaartjes weg voor Ed Sheeran in Londen.

Radio Veronica zendt deze week de Top 1000 Allertijden uit. Tot aankomende vrijdag hoor je de duizend beste platen volgens de Radio Veronica luisteraar. Verder is ‘Van Inkel in de Middag’ op zoek naar het ‘Lekkerste wijf van kwart voor vijf 2014‘. Wie moet er volgens jou winnen?

100%NL is op zoek naar Miss Oliebol. Ochtendjock Lex Gaarthuis vindt dat de leuke vrouwen uit de oliebollenkraam wel een momentje in de spotlights verdienen. Ook geeft het station kaartjes weg voor ‘Groots met een zachte G‘, de concerten van Guus Meeuwis, volgend jaar in het Philips stadion in Eindhoven

De regionale publieke radiostations zetten zich de komende twee weken in met de actie ’Samen voor de Voedselbank‘. Op vele plekken in Nederland worden levensmiddelen ingezameld voor de verschillende voedselbanken in Nederland. Voor meer info over deze actie, om bijvoorbeeld ook jouw steentje bij te dragen, check je de site van jouw regionale omroep.

Heb je aanvullingen? Mail ze!

Lees ook:Dit gebeurt er deze week op de Nederlandse radio
Lees ook:Regionale omroepen in actie voor Voedselbank
Lees ook:Winnen op de radio!
Lees ook:Wens het & krijg het-actie bij 100% NL
Lees ook:Winnen, winnen, winnen op de radio!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>