Is dit het nieuwe weekend van Radio 2?

Het was eventjes stil hier, maar dat was omdat we keihard onderzoek deden naar het nuvolgende bericht: de nieuwe weekendprogrammering van Radio 2. Er zijn namelijk nogal wat veranderingen op komst. Een paar programma’s houden op te bestaan, een paar programma’s zijn gedegradeerd(?) van Radio 2 naar Radio 5, er komen nieuwe programma’s bij en er zijn wat veranderingen qua tijdstippen. Na heel wat mailen en bellen kunnen wij nu de weekendprogrammering van Radio 2 laten zien, zoals wij denken dat ‘ie deels vanaf aanstaand weekend, deels vanaf het weekend eruit gaat zien.

Blauw: wijzigingen.

De veranderingen op een rijtje:

 • Bert Haandrikman stopt met Best of 2Night. Hij gaat op zondagmiddag een nieuw KRO-programma presenteren: Haandrikman pakt uit!.
 • Op het tijdstip van Haandrikman pakt uit! zat eerst Tijdperk Schiffers. Dat verhuist naar de avond, naar het gat dat vrij kwam door het vertrek van Goudmijn.
 • Corné Klijn neemt de plaats van Haandrikman bij The Best of 2Night in. Hij stopt op zijn beurt met het programma Corné@night, elke zondagavond.
 • For The Record wordt nu uitgezonden op vrijdagavond, na middernacht. Dat gaat naar zaterdagavond, na middernacht.
 • Op dat tijdstip zat voorheen Musical Moods. Wat er met dat programma gaat gebeuren is onduidelijk. Het gaat waarschijnlijk naar de zondagavond.
 • Ook nieuw op zondagavond: Remco ruimt op (VARA). Een programma met Remco Veldhuis, een deel van het duo Veldhuis & Kemper.
 • Dan hebben we nog Adres Onbekend: dat vertrekt ook naar Radio 5, op dat tijdstip komt een nieuw programma: Hemelbestormers met Stefan Stasse (KRO).
 • Dan is er nog een nieuw programma dat niet in bovenstaand schema staat: Van Holland met Miranda van Holland (EO). Vrijdagavond, na middernacht op Radio 2.
Dit is globaal zoals wij denken dat het nieuwe Radio 2-weekend eruit gaat zien. Heb jij andere dingen gehoord? Laat het vooral weten!

Lees ook:Bert Haandrikman krijgt een dagelijkse show op Radio 2
Lees ook:Vier nieuwe programma’s in het weekend van Radio 2
Lees ook:Musicalprogramma Frits Sissing promoveert naar zondagavond
Lees ook:Jasper de Vries en Simone Walraven naar Radio 2
Lees ook:Elton John’s ‘The Red Piano’ concert live op Radio 2

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Is dit het nieuwe weekend van Radio 2?

 1. Saskia Dufrenne

  Misschien een overbodige aanvulling omdat het al een paar maanden bekend is, maar toch belangrijk om bij dit blog te melden is dat Jurgen van den Berg vanaf oktober op zaterdagochtend vaste presentator is van Cappuccino.

  Ik vind de programmering er goed uitzien en verwacht dat ik in het weekend meer Radio2 ga luisteren dan nu het geval is.

    /   Reply  / 
 2. ronnie

  Die namen, Haandrikman pakt uit, Remco ruimt op… KAPPEN met die onzin namen.

    /   Reply  / 
 3. Kees

  Gemiste kans om De Sandwich weer terug te zetten op de zondagochtend,een programma wat verbannen is naar de vrijdag!ochtend waar het totaal misplaatst is.

    /   Reply  / 
 4. Manolo

  De Sandwich, Adres Onbekend, Andermans Veren, Frank du Mosch weg bij Cappuccino enz. enz… en daarvoor terug heel veel uren Hans Schiffers..? What were they thinking?
  Ik beschouw mezelf als 35+er de doelgroep van Radio2, maar sinds de wijziging vind ik er geen bal meer aan en merk ik dat ik mijn zaterdag en zondag anders indeel. Het ergste is nog dat je er niets anders aan kan doen dan je belastingcentjes blijven betalen en een andere zender opzoeken.

    /   Reply  / 
 5. lucas

  De Sandwich, Adres Onbekend, Andermans Veren zijn dubbel de nek omgedraaid. Niet alleen van zender(n.b. zonder FM-frequentie!!!) maar ook nog eens van tijdstip. Met name Adres Onbekend moet het toch hebben van de directe luisteraars die aktief mee kunnen zoeken. Gevolg is dat ik steeds minder naar Radio 2 luister en deze dan maar afzet. Jammer…

    /   Reply  / 
 6. Dorfina

  Helemaal eens met Lucas. Er was een fantastische weekendprogramme-ring na 5 dagen “een plaatje, een praatje, een spelletje en verder
  geneuzel”, maar dat is door “onze” programmacoördinator, t.w. Kees
  Toering,om zeep geholpen. De presentator van Cappuccino(Frank du
  Mosch) moest plaats maken voor Jurgen v.d.Berg, onbegrijpelijk.
  De laatste 2 weken werd dit programma gepresenteerd door Bert
  Kranenbarg, gewoon een verademing, werden de gesprekken weer op een prettige manier gevoerd.
  Ik mag me van de dokter niet kwaad maken over dingen die je niet
  kunt veranderen, maar dit moest ik toch even kwijt!
  Nogmaals BEDANKT KEES!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>