Knooppunt Kranenbarg rijdt mee met Tour de France

Volgende week gaat de spectulaire Tour de France weer van start! In de Tourkaravaan rijdt dit jaar een bijzondere Nederlandse camper mee: die van verslaggevers Lodewijk Hekking en Job Jan Altena van het Radio 2-programma Knooppunt Kranenbarg (NCRV). Zij duiken dit jaar in het Tourgewoel als wielrenfanaten, supporters en manusjes-van-alles. En ondertussen proberen ze in het spoor te blijven van profrenner Robert Gesink, oud-wielrenmaatje van Job Jan. De hoofdvraag is: wat is het geheim van het Toursucces?

Met de camper en hun fietsen achterop gaan de verslaggevers het touravontuur tegemoet. Dagelijks zullen zij te horen zijn met bijzondere en gekke verhalen langs de route. Na de finish praten zij met de hoofdrolspeler van de dag. Dat kan een renner zijn, maar net zo goed een teamkok, een teamarts of mecanicien. Ook zullen zij Nederlandse wielrenners volgen als zij weer in de bus stappen: wat doen zij in de avonduren, welke muziek luisteren ze en met wie liggen zij op de kamer?

Centraal in de zoektocht van Job Jan en Lodewijk staat de vraag: wat is het geheim van het Toursucces? Als reizende verslaggevers proberen ze dit geheim te ontrafelen. Jarenlang trainde verslaggever Job Jan samen met Robert Gesink bij Toer en Wielrenvereniging de Peddelaars in Aalten. Robert gaat nu voor de gele trui en Job Jan… tja, die schopte het tot verslaggever en zoekt zijn vroegere wielermaatje nu op in de Tour.

Knooppunt Kranenbarg (NCRV) is elke werkdag van 16.00 tot 19.00 uur te horen op Radio 2. De twee verslaggevers zijn te horen vanaf 1 juli.

Lees ook:Bert Kranenbarg niet op Radio 2 door burnout
Lees ook:Knooppunt Kranenbarg wordt echte straatnaam in Veldhoven
Lees ook:Martijn de Lange beste lokale verslaggever
Lees ook:Knooppunt Kranenbarg beklimt Alpe d’Huez
Lees ook:Knooppunt vanaf september tijdens hele spits te horen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>